Top Forbes 500 Miliardari: Ioan Niculae este cel mai bogat roman (Video)

Luni, 29 Octombrie 2012, ora 15:40
15848 citiri
Top Forbes 500 Miliardari: Ioan Niculae este cel mai bogat roman (Video)

Averile celor 500 miliardari din topul realizat de revista Forbes au scazut cu 3,6 miliarde de euro in 2012, cel mai bogat roman fiind Ioan Niculae (foto), cu o avere estimata la 1 - 1,1 miliarde euro.

"Sunt multumit ca fata de anii trecuti, in ciuda crizei, numarul de angajati a crescut, iar in perspectiva va exista cerere pentru produsele noastre. Daca ma uit insa la situatia economiei nu cred ca vreti sa imi stiti parerea. Observ lipsa interesului din partea clasei politice pentru productie si industrie in general", a spus omul de afaceri Ioan Niculae, la prezentarea Topului, acesta reusind sa urce de pe locul trei pe primul loc, la editia din acest an.

Ioan Niculae are afaceri in domeniul chimiei agriculturii si energiei.

Pe locul doi in topul realizat de Forbes se situeaza Frank Timis, cu o avere estimata la 900 - 950 milioane euro.

Acesta si-a mentinut pozitia pe care s-a situat si anul precedent, datorita afacerilor sale din domeniul resurselor minerale, realizate prin compania Africa Minerals.

Insa potrivit clasamentului intocmit de Capital, primele doua locuri sunt inversate. Asfel, Frank Timis a ramas cel mai bogat roman, cu o avere estimata la 1,7 - 1,75 miliarde de euro, in crestere de la 1,6-1,65 miliarde euro anul trecut, urmat de Ioan Niculae cu 1,7 miliarde euro, in urcare de la 1,6 miliarde, conform Top 300 Capital.

Top 300 Capital: Unde traiesc cei mai bogati romani - avem si 2 miliardari

Pe locul trei in topul Forbes se afla Dinu Patriciu, care a cazut de pe prima pozitie, cu o avere de 800 - 900 milioane de euro.

Omul de afaceri este urmat de Dan Grigore Adamescu, cu business-uri in centre comerciale, asigurari, hoteluri si mass media (o avere estimata intre 700 - 730 milioane euro), Ion Tiriac, cu societati pe piata auto, imobiliare banking si asigurari (cu o avere intre 700 si 730 milioane euro), Gabriel Comanescu - shipping si o avere intre 480 - 500 milioane euro, Veronica Dragan - distributie GPL, energie si o avere intre 450 si 500 milioane de euro.

Top zece este inchis de Gruia Stoica, cu afaceri in domeniul feroviar si o avere estimata la 420 - 430 milioane euro - locul 8, Dorinel Umbrarescu, cu o avere estimata intre 360 - 380 milioane euro in domeniul infrastructurii si Zoltan Teszari - locul 10, cu afaceri de 360 - 370 milioane euro din telecomunicatii si TV.

"Cele mai importante lucruri pentru a dobandi o avere sunt norocul si oportunitatea", a spus Ovidiu Tender, locul 15 din top, cu o avere de 210 - 230 milioane euro din petrol si gaze, constructii, farma si agricultura.

Potrivit celor care au cules datele din Top Forbes 500 Miliardari, averile celor mai bogati romani au scazut in 2012 cu 3,6 miliarde euro, averile cumulate ale celor 500 scazand la 21,5 miliarde euro comparativ cu 40 miliarde euro in 2008.

Averea medie a celor 500 este de 43 milioane euro, iar averea minima pentru a intra in top este 6 milioane euro.

Companiile detinute de cei 500 au peste 216.000 de angajati.

Din miliardarii care au intrat in clasament, 7 si-au mostenit intreaga avere, iar 13 doar o parte din aceasta, 480 de miliardari cladindu-si averile de la zero.

Cei mai afectati de criza au fost cei cu expunere mare in domeniul imobiliarelor si terenurilor, in schimb cele mai mari profituri au venit din constructii - infrastructura, agricultura, industria alimentara, colectarea deseurilor, servicii medicale si transporturi feroviare.

Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
#Top Forbes 500 miliardari, #Forbes cel mai bogat roman, #Ioan Niculae avere Forbes , #oameni afaceri