Top Forbes: Care sunt cei mai bogati 10 oameni ai Americii?

Joi, 22 Septembrie 2011, ora 21:51
9242 citiri
Top Forbes: Care sunt cei mai bogati 10 oameni ai Americii?

Criza nu i-a afectat pe cei mai bogati oameni din SUA, cel putin asa arata cea de-a 30 editie a clasamentului Forbes 400.

Dintre cei mai cunoscuti americani instariti putini se regasesc in top 10. Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, se afla printre primii 20, cu o avere de 17,5 miliarde de dolari, Michael Bloomberg ocupa locul 12, cu 19,5 miliarde de dolari, Rupert Murdoch se claseaza pe 37, iar Steve Jobs pe 39.

Iata um arata top 10 cei mai bogati americani, conform datelor Forbes:

1. Bill Gates - 59 de miliarde de dolari

In varsta de 55 de ani, fondatorul Microsoft ocupa prima pozitie in topul celor mai bogati oameni din America. Cunoscut in intreaga lume drept un om extrem de generos, principala misiune a omului Bill Gates este sa puna capat poliomelitei, o boala care mai exista in patru tari. El a donat, din averea sa, 28 de miliarde de dolari pentru acest lucru.

Cu ajutorul prietenului sau, miliardarul Warren Buffett, el a convins aproape 70 de bogati din intreaga lume sa semneze un act prin care se angajeaza sa doneze cea mai mare parte din averea lor in scopuri caritabile, fie in timpul vietii, fie dupa moarte.

2. Warren Buffett - 39 de miliarde de dolari

Warren Buffett, al doilea cel mai bogat om din America, este sustinatorul ideii taxarii suplimentare a miliardarilor. De altfel, el a subliniat aceasta idee intr-un editorial scris in luna august in New York Times. In aceeasi luna, Buffett, in varsta de 81 de ani, a investit 5 miliarde de dolari Bank of America, o miscare similara cu sprijinul acordat Goldman Sachs in timpul crizei creditelor.

Buffett a preluat firma de textile Berkshire Hathaway, in 1965, iar compania detine acum investitii foarte mari, inclusiv banci, firme de asigurari, cai ferate si restaurante.

3. Larry Ellison - 33 de miliarde de dolari

Seful Oracle sta, in ultima vreme, mai mult la tribunal decat la sediul companiei.

Oracle se judeca cu nemtii de la SAP, cel mai mare producator de sisteme informatice din Europa, din cauza unui furt de software. Oracle lupta si pe un alt front, dupa ce Mark Hurd, seful demisionar al HP, a devenit co-presedinte la Oracle.

4. Charles Koch- 25 de miliarde de dolari

La cei 75 de ani, Charles Koch conduce Koch Industries, a doua cea mai mare companie privata din America, care a inregistrat vanzari mai mari de 100 de miliarde de dolari. Tatal sau, Fred C. Koch (decedat in 1967), a inventat o metoda de a transforma petrolul greu in benzina. Fiii sai, Charles, David, Frederick si William, au mostenit Koch Industries, dupa moartea tatalui.

Charles si David au cumparat actiunile lui William si ale lui Frederick pentru 1,1 miliarde de dolari, in 1983. Astazi, compania investeste masiv in conducte, rafinarii, ingrasaminte, fibre si polimeri, produse forestiere de larg consum si tehnologie chimica.

5. David Koch - 25 de miliarde de dolari

David, fratele mai mic al lui Charles Koch, este cel mai bogat om din New York. Cei doi frati Koch au un numar egal de actiuni (42%) la Koch Industries. David are 71 de ani, este casatorit si are trei copii.

6. Christy Walton si familia - 24,5 de miliarde de dolari

Cea mai bogata femeie din lume, vaduva Christy Walton, a mostenit averea sotului sau, John Walton, medic in Vietnam, care a murit intr-un accident de avion in apropierea casei sale din Wyoming, in 2005.

Aceasta este mostenitoarea imperiului Wal-Mart, cel mai mare retailer din lume, fondat de socrul si cumnatul sau, in 1962. Walton a primit aproape 300 de milioane de dolari din dividende, anul trecut.

7. George Soros - 22 de miliarde de dolari

Soros, in varsta de 81 de ani, este omul care a invins Banca Angliei in 1992, cand a reusit sa castige 1 miliard de dolari intr-o singura zi. Din 1979, el a donat mai mult de 8 miliarde de dolari pentru drepturile omului, pentru sanatatea publica si grupurile educationale. El a dat, de asemenea, 50 de milioane de dolari pentru Drepturile Rromilor.

8. Sheldon Adelson - 21,5 de miliarde de dolari

Cunoscut ca fiind "Regele cazinourilor", Sheldon Adelon, in varsta de 78 de ani, are o avere ce a crescut, de anul trecut si pana acum, cu 7 miliarde dolari, pe fondul extinderii cazinourilor pe pietele asiatice. De fapt, 90% din profitul operational provine din Asia, Marina Bay Sands Casino, deschis in Singapore anul trecut, fiind extrem de prosper.

9. Jim Walton - 21,1 de miliarde de dolari

Jim Walton este mostenitorul lui Sam Walton, fondatorul celebrului lant de magazine Wal-Mart. Tatal sau, Sam Walton (decedat in 1992), a fondat un magazin impreuna cu fratele sau James, in 1962. Astazi, Wal-Mart are vanzari de 405 miliarde dolari si are peste 2,1 milioane de angajati in 28 de tari.

Actiunile companiei au crescut cu 3% in ultimul an. Jim Walton a primit peste 300 de milioane de dolari din dividente.

10. Alice Walton - 20,9 de miliarde de dolari

Alice Walton este singura fiica a familiei Walton, sora cu Robson Walton si Jim Walton. Fiind si ea mostentoare a imperiului Wal-Mart, Alice vrea sa deschida un muzeu de arta contemporana in Bentonville, Arkansas, in noiembrie.

Walton a absolvit Trinity College din San Antonio, Texas, si conduce acum o ferma de cai in centrul Texas.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#top Forbes, #top americani bogat, #top miliardari americani , #oameni afaceri