Unde aleg sa locuiasca chinezii bogati

Luni, 10 Februarie 2014, ora 08:46
5822 citiri
Unde aleg sa locuiasca chinezii bogati
Foto: CNN

Un numar tot mai mare de chinezi bogati aleg sa locuiasca si sa lucreze in strainatate.

Aproape doua treimi dintre cei care au in conturi peste 10 milioane de yuani (1,6 milioane de dolari) au emigrat sau intentioneaza sa faca acest lucru, potrivit Hurun, o firma de cercetare care studiaza aceste tendinte in China, scrie CNN.

Ideea emigrarii este mai putin populara printre chinezii foarte bogati. Doar o treime dintre cei cu averi de peste 100 de milioane de yuani (16 milioane de dolari) spun ca vor sa paraseasca China.

Oricum, faptul ca se muta in strainatate nu inseamna ca acestia parasesc definitiv China - doar 15% dintre ei intentioneaza sa renunte la nationalitatea lor.

In ceea ce priveste destinatiile preferate, popularitatea Europei a crescut in ultima perioada, dar si cele traditionale continua sa fie atractive.

SUA

SUA reprezinta destinatia preferata a chinezilor bogati. Aproape 82.000 de chinezi au primit drept de sedere permanenta in aceasta tara in 2012, iar numarul a fost si mai mare cu un an in urma.

Accesul la educatie de calitate este una dintre principalele motivatii pentru care chinezii isi doresc sa se mute in America, desigur, alaturi de nivelul mai scazut de poluare.

Europa

Europa este din ce in ce mai populara printre chinezii bogati, in special in contextul in care tarile de la periferia continentului acorda o serie de stimulente pentru a atrage investitii.

Astfel, Cipru ofera vize oricui investeste aici 300.000 de euro, iar Portugalia are o oferta similara pentru 500.000 de euro. In Grecia, o investitie de 250.000 de euro in sectorul imobiliar asigura un permis de sedere pe cinci ani.

Canada

Canada a fost de-a lungul timpului una dintre destinatiile preferate ale chinezilor, care au dezvoltat aici comunitati importante.

Cele mai populare sunt orasele Vancouver si Toronto. Conform celor mai recente statistici, in Toronto locuiau 280.000 de chinezi, respectiv 11,3% din totalul populatiei.

Australia

Australia a lansat un program prin care orice persoana care investeste suma considerabila de 5 milioane de dolari australieni (aproximativ 4,5 milioane de dolari americani) in tara primeste drept de rezidenta permanenta.

De la momentul lansarii acestei scheme, in noiembrie 2012, 91% dintre cei 545 de solicitanti pentru vize aveau nationalitate chineza. Influxul de valuta a contribuit la scumpirea locuintelor, in special in Sydney, unde preturile au urcat cu 15% doar in 2013.

Singapore

Un oras-stat riguros controlat, dar si cea mai bogata regiune din Asia, Singapore reprezinta un centru al afacerilor internationale si un loc primitor pentru imigranti. Chinezii reprezinta deja cel mai mare grup etnic din Singapore, cu o pondere de 70% din populatie.

Hong Kong

Mai mult de 90% dintre rezidenti sunt chinezi. Legaturile economice dintre China si Hong Kong sunt puternice, insa un impediment pentru acestia il reprezinta limba. In Honk Kong se vorbeste cantoneza, in timp ce in nordul Chinei este populara mandarina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#chinezi bogati emigrare, #tari imigranti chinezi , #oameni afaceri
Comentarii