Romania, locul 32 in topul tarilor cu cel mai bun mediu de afaceri

Miercuri, 21 Martie 2012, ora 19:58
2648 citiri
Romania, locul 32 in topul tarilor cu cel mai bun mediu de afaceri
Foto: Arhiva

Romania ocupa locul 32 in clasamentul tarilor care ofera cel mai bun mediu de afaceri, principalul avantaj fiind costul redus al fortei de munca.

In total, Bloomberg a luat in calcul 160 de state, iar analiza a fost facuta pe mai multe criterii, precum costul infiintarii unei afaceri, gradul de integrare economica, costul fortei de munca si materiilor prime, costul transportului de marfuri si bunuri, indicele bazei locale de consumatori.

Astfel, tara noastra a fost plasata pe acelasi loc ca Malaezia, depasind tari precum Cehia, Noua Zeelanda, Mexic, Israel, Turcia, Bulgaria, Rusia, India sau Brazilia.

In schimb, Ungaria, China, Chile, Polonia, Africa de Sud, Letonia si Portugalia stau mai bine ca Romania in acest top.

Publicatia citata a precizat ca Romania se descurca bine la gradul de integrare economica si la costul fortei de munca si materiilor prime, dar sta mai prost in privinta costului infiintarii unei afaceri si costurilor mai putin tangibile, care se refera la coruptie, inflatie, fiscalitate si standarde de contabilitate.

Pe primul loc in acest clasament se afla Hong Kong, care a fost numit "un bastion al politicilor de piata libera si taxelor scazute", acesta avand de castigat si datorita statutului de "poarta" catre China, cea mai mare piata de desfacere din lume.

"In aceste conditii, este normal ca investitorii sa fie cat mai aproape de China", a explicat economistul de la Nomura Holdings Inc., Tomo Kinoshita.

Hong Kong este urmat in top de Olanda, SUA, Marea Britanie, Australia, Germania, Japonia, Franta, Austria si Singapore.

Cea mai neplacuta supriza a fost Brazilia, care s-a clasat pe pozitia 50, sub India si Rusia.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Romania top conditii afaceri, #Romania top mediu afaceri, #mediu afaceri Romania , #oportunitati afaceri
Comentarii
Poza memorex
memorex
rank 1
Poza lool
lool
rank 5
Aglomeratie mare de afaceristi in romania.