Romanii considera China o oportunitate economica - studiu

Joi, 15 Septembrie 2011, ora 19:50
1377 citiri
Romanii considera China o oportunitate economica - studiu
Foto: Arhiva

Relatia Romaniei cu Statele Unite este mai importanta decat cea cu tarile asiatice, sunt de parere 58 la suta din cetatenii romani, desi majoritatea sunt de parere ca exista oportunitati economice in China, potrivit studiului Transatlantic Trends 2011, realizat la cererea German Marshall Fund of the US.

De altfel, 69 la suta din romani au o parere foarte buna despre China, fata de o medie de 47 la suta in UE si SUA, se arata in studiul Transatlantic Trends 2011.

Peste jumatate din romani (51%) vad in China o oportunitate economia, nu o amenintare militara, un parere regasita si in Germania (58%), Suedia (65%) sau Olanda (67%). In schimb, 23% din romani sunt de parere ca Beijingul poate reprezenta si o amenintare militara.

In privinta Statelor Unite, 68 la suta din Romania sunt de acord cu politicile presedintelui Barack Obama, peste nivelul inregistrat chiar in SUA, unde gradul de sustinere este de 54%.

De asemenea, majoritatea romanilor sunt de parere ca moneda euro are efecte benefice asupra economiei locale, iar 30 la suta cred ca ar putea avea efecte negative.

Aproape jumatate din respondenti (47%), cred ca Romania trebuie sa-si pastreze autoritatea in privinta politicilor economice si bugetare.

Majoritatea romanilor (86%) se declara personal afectati de criza economica, un procentaj, totusi, in scadere, comparativ cu anul trecut, cand 89% declarau acest lucru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor, inițial disponibilă exclusiv pe telefoanele Pixel 8, la întreaga serie Galaxy S24 și alte dispozitive Android. Mișcarea demonstrează...
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
#oportunitati economice China, #criza economica , #oportunitati afaceri