Bogatii rusi au pierdut 14,5 miliarde de dolari de la inceputul anului

Marti, 22 Iulie 2014, ora 18:21
2704 citiri
Bogatii rusi au pierdut 14,5 miliarde de dolari de la inceputul anului

Averile miliardarilor din Rusia s-au diminuat semnificativ, de la inceputul anului pana in prezent, in contextul in care sanctiunile aplicate de Occident se adauga la problemele economice ale acestei tari.

In total, cei 19 oligarhi rusi prezenti in Bloomberg Billionaires Index au pierdut, in ultimele 7 luni, suma de 14,5 miliarde de dolari.

In acelasi timp, cei mai bogati americani si-au marit averea cu 56,5 miliarde de dolari, arata International Business Times.

Liderii UE impun noi sanctiuni dure Rusiei

Alisher Usmanov, care are afaceri in industria miniera, a inregistrat o lovitura puternica.

Cel mai instarit rus a ramas fara 2,5 miliarde de dolari in conturi, averea sa fiind estimata acum la 17,7 miliarde de dolari, cu 13% mai putin fata de inceputul anului.

Similar, oligarhul Vladimir Lisin, cu afaceri in industria otelului, a pierdut 2,4 miliarde de dolari, iar Andrei Melnicenko - 2,1 miliarde de dolari.

Sub protectia anonimatului, unii bogati rusi au precizat ca sunt ingrijorati de deciziile luate de Vladimir Putin, care ar putea atrage o noua runda de sanctiuni, mult mai dure.

Pe 17 iulie, rubla ruseasca a atins cel mai scazut nivel din ultima perioada fata de dolar, moneda americana fiind cotata la 35,161 ruble.

In plus, din ianuarie pana la finalul lunii aprilie, iesirile de capital din Rusia au totalizat 60 de miliarde de dolari, depasind suma inregistrata in tot anul trecut.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#bogati rusi avere, #bogati rusi pierderi , #pierderi
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Daca sunt ingrijorati, atunci sa-i spuna.
Poza adrianmb
adrianmb
rank 5