Cum au pierdut bogatii planetei 9 miliarde de dolari intr-o saptamana

Vineri, 06 Aprilie 2012, ora 14:48
2723 citiri
Cum au pierdut bogatii planetei 9 miliarde de dolari intr-o saptamana
Foto: Arhiva

Cele mai bogate 20 de persoane din lume au pierdut, cumulat, 9,1 miliarde de dolari in aceasta saptamana, in conditiile in care acutizarea ingrijorarilor cu privire la criza datoriilor din Europa a determinat cel mai accentuat declin al indicelui S&P 500 din acest an.

Averea mexicanului Carlos Slim a scazut cu 1,5 miliarde de dolari pe parcursul acestei saptamani, dupa ce actiunile operatorului telecom detinut de acesta s-au depreciat cu 2,2% pe 4 aprilie. Mexicanul, in varsta de 72 de ani, ramane cea mai bogata persoana din lume, cu o valoare nete de 69,2 miliarde de dolari, potrivit Indexului Miliardarilor realizat de Bloomberg.

Li Ka-Shing, 83 de ani, cea mai bogata persoana din Asia a pierdut 144 de milioane de dolari in aceasta saptamana, averea lui ajungand la 23,8 miliarde de dolari. Actiunile operatorului sau portuar Hutchison Whampoa au scazut cu 1,1% joi pe bursa din Hong Kong.

De asemenea, brazilianul Eike Batista, 55 de ani, a saracit cu 574,4 milioane de dolari in aceasta saptamana. ca urmare a prabusirii actiunilor OGX Petroleo & Gas Participacoes cu 3%. Averea lui Batista este in prezent de 33,5 miliarde de dolari.

Miliardarul spaniol cu afaceri in retail, Amancio Ortega, 76 ani, si-a vazut averea redusa cu 1,2 miliarde de dolari, la 39,4 miliarde de dolari, dupa ce actiunile Industria de Diseno Textil, detinatorul lantului de magazine Zara, a scazut cu 0,3% pe bursa din Madrid.

Stefan Persson, 64 , presedintele gigantului Hennes&Mauritz, a pierdut 1,4 miliarde de dolari, averea sa scazand la 23,2 miliarde. Actiunile H&M au scazut cu 3,8% pe parcursul saptamanii.

Averea de 63,2 miliarde de dolari a Cofondatorul Microsoft Corp, Bil Gates, 56 de ani, al doilea cel mai bogat conform indexului Bloomberg, s-a redus cu 558,1 milioane de dolari.

"Aceasta reprezinta o trezire la realitate. Cei foarte bogati sunt printre cei mai precauti investitori din lume. Exista un nivel foarte ridicat de scepticism, iar acestia sunt foarte, foarte nervosi", a spus seful departamentului de investitii pentru BNY Mellon Wealth Mangemen.

Pietele globale au scazut in aceasta saptamana, ca urmare a cererii reduse pentru obligatiunile spaniole si a semnalelor potrivit carora Fed nu intentioneaza sa furnizeze mai multe stimulente financiare. Indicele Standard&Poor's 500 a pierdut 0,7 procente, ajungand la 1.398,08.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#cei mai bogati oameni, #oameni bogati, #pierderi averi , #pierderi