Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Planuri marete la CFR Calatori: Nicio pierdere in 2014

Luni, 16 Decembrie 2013, ora 22:40
2127 citiri
Planuri marete la CFR Calatori: Nicio pierdere in 2014

CFR Calatori si-a construit bugetul pe anul viitor pe premisa ca nu va inregistra pierderi.

Compania de stat estimeaza ca va inregistra in acest an pierderi de 395 milioane lei, de 2,5 ori mai reduse fata de rezultatul negativ de 992 milioane lei inregistrat in 2012.

"Pentru anul 2014, Consiliul de Administratie a elaborat si propus un buget echilibrat, fara pierderi, conform prevederilor din Planul de Administrare si Planul de Management", au precizat reprezentantii societatii, potrivit Mediafax.

CFR Calatori a avut la finalul lui 2012 14.028 salariati, insa in 2013, numarul lor va scadea la 13.880.

"Reducerea de personal a avut loc in mod natural, fara disponibilizari colective, prin masuri specifice de recalificare si reorientare profesionala a angajatilor", precizeaza compania.

Mai mult, reprezentantii CFR Calatori au mentionat ca preturile biletelor au crescut diferentiat, cu pana la 10% (cu o medie de 7%).

Masura a fost prevazuta in Acordul Guvernului Romaniei cu Fondul Monetar International, fiind impusa de evolutia inflatiei si majorarea din ultimii doi ani (ultima majorare a fost in august 2011) a unor costuri ale CFR Calatori cu combustibili, energie electrica, piese, diferite materiale cu pondere mare in activitatea de transport feroviar.

CFR Calatori a incheiat 2012 cu afaceri de 1,66 miliarde lei, venituri de 1,99 miliarde lei, cheltuieli de 2,98 miliarde lei si o pierdere de 992,2 milioane lei, potrivit datelor raportate la Ministerul Finantelor.

Capitalul social al companiei a fost majorat recent cu 400 milioane lei, suma fiind utilizata pentru plata tarifului de utilizare a infrastructurii catre CFR SA.

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a declarat recent ca a respins propunerea FMI de intrare in insolventa a unor companii cu datorii, precum CFR Marfa si CFR Calatori, ca asteapta bani de la buget, dar si masuri de rentabilizare de la manageri, in caz contrar restructurarea urmand sa fie "de sus in jos".

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#cifra afaceri CFR Calatori, #pierderi CFR Calatori 2014, #pierderi CFR Calatori, #disponibilizari CFR Calatori , #pierderi