Patronatele, dupa intalnirea cu Boc: Sunt lucruri pe care nici premierul nu le stia (Video)

Vineri, 04 Februarie 2011, ora 14:28
1955 citiri
Patronatele, dupa intalnirea cu Boc: Sunt lucruri pe care nici premierul nu le stia (Video)
Foto: Arhiva

Presedintele UGIR-1903, Cezar Coraci, a declarat dupa sedinta cu premierul Emil Boc ca acesta va avea intalniri cu reprezentantii patronatelor din patru sectoare ale economiei romanesti. Coraci a precizat ca nu a discutat cu premierul pe teme sociale, ci doar despre probleme punctuale economice.

"Nu am discutat nimic despre tematica sociala. Am discutat numai pe teme economice. Nu am discutat despre acordul cu FMI, ci despre probleme punctuale. Premierul a hotarat sa aiba patru intalniri sectoriale cu noi", a spus Coraci la iesirea de la intalnire.

Una dintre temele abordate a fost parafiscalitatea, dar Coraci a afirmat ca discutiile vor continua pe aceasta tema.

"Nu am fost nici noi suficient de clari. Sunt convins ca sunt lucruri pe care nu le stia nici premierul. De exemplu, daca vrei un simplu cazier fiscal trebuie sa platesti o taxa si sa iei si un timbru. De ce nu e o taxa unica? Cu zeci de impozite locale fara limita, acest sistem nu are cum sa functioneze", a mai spus presedintele UGIR-1903.

In cadrul intalnirii de la Guvern, ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a afirmat ca a reusit sa reduca arieratele Guvernului sub 250 de milioane de euro, dar reprezentantii mediului de afaceri au adus in discutie si problema arieratelor cu fonduri europene.

Premierul Emil Boc a anuntat miercuri seara, intr-o emisiune a postului public de televiziune, ca va avea la Ministerul de Finante o intrevedere cu mediul de afaceri, pentru a discuta o serie de masuri.

"De altfel, vineri, la Ministerul Finantelor, o sa am o discutie directa cu mediul de afaceri cu privire la alte masuri pe care le putem lua. As vrea sa le negociez si sa le discut in primul rand cu partenerii sociali", a spus premierul la televiziunea nationala.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Boc intalnire mediu afaceri, #Boc intalnire patronate , #plan afaceri
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
Boc=po.rc.....grohaitor ca la sedintele UTC!
C
Cronos
rank 3
Alexandru Toreanik - nu e toata lumea e priceputa la toate ca d-voastra!!