Comisia Europeana a amendat drastic producatorul care detine Beck's si Stella Artois

Luni, 13 Mai 2019, ora 15:34
7639 citiri
Comisia Europeana a amendat drastic producatorul care detine Beck's si Stella Artois
Foto: Arhiva ziare.com

Comisia Europeana a amendat Anheuser-Busch InBev cu 200,4 de milioane de euro (225 milioane de dolari) pentru incalcarea reglementarilor antitrust ale UE, prin restrictionarea vanzarilor transfrontaliere de bere, in perioada februarie 2009 - octombrie 2016.

In urma unei investigatii desfasurate pe parcursul a trei ani, Comisia Europeana a descoperit ca AB InBev a abuzat de pozitia sa dominanta pe piata berii din Belgia, restrictionand importurile mai ieftine ale sortimentului sau Jupiler din Olanda, transmit DPA si Reuters.

"Consumatorii din Belgia au platit mai mult pentru berea lor favorita, din cauza strategiei deliberate a AB InBev de a restrictiona vanzarile transfrontaliere intre Olanda si Belgia", a declarat comisarul european pentru concurenta, Margrethe Vestager.

In februarie, AB InBev anuntase ca a constituit provizioane de 230 de milioane de euro legate de aceasta investigatie.

Cel mai popular brand de bere din Belgia al Anheuser-Busch InBev este Jupiler, care reprezinta aproximativ 40% din totalul vanzarilor pe piata locala a berii. De asemenea, AB InBev vinde berea Jupiler si in alte state membre ale UE, inclusiv Olanda si Franta. In Olanda, AB InBev vinde Jupiler la preturi mai scazute decat in Belgia, din cauza cresterii concurentei.

Anheuser-Busch InBev, cel mai mare producator de bere din lume, este prezent si pe piata din Romania. Acesta detine, printre altele, marcile Corona, Beck's, Stella Artois sau Leffe.

Citeste si Ce-a fost intai, berea sau agricultura? Ar trebui sa multumim stramosilor iubitori de bere pentru faptul ca avem o agricultura azi. Descoperire de proportii, care rastoarna lucrurile

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#producator bere amendat CE, #Anheuser Busch InBev amenda CE , #producatori