Complexul Energetic Rovinari se modernizeaza cu 100 de milioane de lei

Miercuri, 31 Martie 2010, ora 13:16
1276 citiri
Complexul Energetic Rovinari se modernizeaza cu 100 de milioane de lei

Producatorul de electricitate Complexul Energetic Rovinari vrea sa ia prin licitatie publica un credit de 100 milioane lei si intentioneaza sa suplimenteze cu 10 milioane lei imprumutul de 100 milioane lei luat anul trecut de la CEC Bank, a declarat Tiberiu Trotea.

"Noul credit de 100 milioane lei este necesar pentru lucrarile de modernizare la blocul 6 din cadrul complexului energetic. La 21 aprilie vom organiza o licitatie deschisa in acest sens. In ceea ce priveste suplimentarea cu zece milioane lei a creditului de investitii de 100 milioane lei luat in 2009 de la CEC Bank, acesta este necesar pentru finalizarea lucrarilor la depozitul nou de zgura si cenusa Garla, realizat in solutie de slam dens", a precizat Tiberiu Trotea.

Acesta a spus ca lucrarile la depozitul de zgura vor fi finalizate in acest an. Complexul Energetic Rovinari a semnat in iulie 2009 cu CEC Bank pentru un imprumut de 100 milioane lei, necesar realizarii depozitului de zgura si cenusa folosind tehnologia fluidului dens.

De asemenea, Complexul Energetic Rovinari a luat in prima parte a anului trecut o linie de creditare de 25 milioane lei, de la BRD - Groupe Societe Generale, valabila pe o perioada de un an. Banii au fost luati preventiv, pentru activitati curente, necesare activitatii de productie.

Complexul Energetic Rovinari include termocentrala cu o putere instalata de 1320MW (4x330MW), formata din blocurile energetice nr. 3, 4, 5 si 6, puse in functiune in perioada 1976 - 1979. De asemenea, Exploatarea Miniera Rovinari are trei cariere: Rovinari, Tismana si Cariera Pinoasa.

Impreuna, cele trei complexuri energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova) acopera circa o treime din productia de electricitate a Romaniei.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Complex Energetic Rovinari modernizare, #Rovinari credit modernizare , #producatori