Cum ii afecteaza tensiunile pe bautorii de bere din Ucraina

Miercuri, 14 Mai 2014, ora 11:32
3050 citiri
Cum ii afecteaza tensiunile pe bautorii de bere din Ucraina
Foto: Wikipedia

Divizia producatorului de bere Carlsberg din Ucraina a sistat aprovizionarea si vanzarile in orasele Kramatorsk si Slaviansk din regiunea Donetk din cauza tensiunilor din regiunea de est a tarii.

Oficialii companiei au luat aceasta masura pentru a nu pune angajatii in pericol, informeaza Itar-Tass.

Reprezentantii Carlsberg sustin ca vor relua activitatea dupa ca situatia se va calma.

Producatorul de bere are fabrici in Zaporoje, Kiev si Lviv, detine o cota de piata de 27,9%, iar anul trecut a inregistrat un profit de 3,47 miliarde de grivne in Ucraina.

Masura luata de aceasta companie are loc in contextul in care au avut loc confruntari sangeroase in regiunea Donetk.

Confruntari sangeroase in Ucraina: Soldati ucisi de separatistii pro-rusi

O unitate a armatei a fost atacata in apropierea orasului Kramatorsk de catre aproximativ 30 de rebeli pro-rusi bine inarmati.

Dintre acestia, unul a murit, potrivit Ministerului ucrainean al Apararii, care a mai precizat ca un vehicul armat in care se aflau parasutisti a fost lovit de o grenada ce a explodat.

Mai multi soldati au fost raniti intr-o lupta ce a urmat incidentului. Separatistii se ascundeau in vegetatia de pe marginea drumului si au deschis focul impotriva soldatilor.

Aceasta a fost cea mai sangeroasa confruntare si cea in care s-au inregistrat cele mai multe pierderi de vieti omenesti de la inceputul operatiunii impotriva separatistilor din Ucraina.

Donetk este una din cele doua regiuni ucrainene estice care si-au declarat independenta de Kiev, dupa doua referendumuri criticate de intreaga comunitate internationala.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Carlsberg Ucraina angajati, #vanzari sistate Carlsberg Ucraina, #vanzari bere oprite Ucraina , #producatori