Nesquik cu salmonella?

Vineri, 09 Noiembrie 2012, ora 09:55
2767 citiri
Nesquik cu salmonella?

Filiala americana a Nestle a anuntat retragerea unei cantitati limitate de Nesquik Chocolate Powder - cacao Nesquik - din cauza unor posibile urme de salmonella.

Recipientele de 310 grame, 620 de grame, respectiv de 1,15 kilograme ale produsului Nesquik au fost retrase de pe piata din Statele Unite ale Americii, iar compania a anuntat ca niciun alt produs al Nesquik nu este afectat de aceasta masura, informeaza Market Watch.

Nestle a scos recipientele respective din procesul de distributie, deoarece compania a fost anuntata de un furnizor de ingrediente - Omya Inc. - care a cerut rechemarea anumitor loturi ale ingredientului sau, carbonat de calciu, folosit de Nesquik, din cauza unei posibile prezente a bacteriei salmonella.

Cu toate acestea, pana in prezent nu a fost raportata nicio imbolnavire ori alte efecte adverse asociate cu produsul afectat.

Produsele Nesquik afectate au fost fabricate la inceputul lunii octombrie si au ca data de expirare octombrie 2014.

Cel mai des intalnite simptome ale infectarii cu salmonella sunt diareea, durerile abdominale si febra, care apar la 8 pana la 72 de ore de la consumul alimentelor contaminate. Boala dureaza de la patru pana la sapte zile, iar cei mai multi dintre oameni se recupereaza fara tratament.

Salmonella poate pune insa in pericol viata copiilor, a batranilor, a femeilor gravide sau a celor cu un sistem imunitar slabit.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#cacao Nesquik salmonella, #ciocolata Nesquik salmonela, #Nestle Nesquik salmonella , #producatori