Ziare.com

Pe ce loc se afla Romania in topul producatorilor de vin

Vineri, 24 Octombrie 2014, ora 14:00

   

Pe ce loc se afla Romania in topul producatorilor de vin
Romania ocupa locul 12 in clasamentul producatorilor de vin, potrivit Organizatiei Internationale a Vitei-de-vie si Vinului.

Din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, tara noastra a inregistrat o scadere de 20% a productiei de vin, pana la 4,1 milioane de hectolitri, informeaza Mediafax.

Situatia este similara pentru alte state din regiune, Bulgaria consemnand o reducere de 30% pana la 1,2 milioane de hectolitri, iar Slovacia s-a confruntat cu un declin de 16% in acest an fata de 2013.

Ungaria este singurul stat din Europa de Est unde productia a urcat usor, cu 3%, pana la 2,2 milioane de hectolitri de vin.

Presa straina: Romania, viitoare Mecca europeana a vinurilor

Cine sunt fruntasii

In 2014, Franta si-a adjudecat din nou titlul de cel mai mare producatori de vin la nivel mondial, datorita unei cresteri de 10% fata de 2013, cantitatea produsa fiind de 46,2 milioane de hectolitri.

In ultimii doi ani, ea a fost devansata de Italia, care acum a coborat pe locul al doilea (44,4 milioane de hectolitri), fiind urmata de Spania (37 milioane de hectolitri).

Per total, productia de vin a scazut cu 6% la nivel mondial, la 271 milioane de hectolitri.

Mai mult, 80% din aceasta bautura provine din 10 tari, si anume Franta, Germania, Spania, Italia, Statele Unite, Chile, Argentina, Africa de Sud, China si Australia.

Clasamentul Organizatiei Internationale a Vitei-de-vie si Vinului ia in considerare doar productia de vin, excluzand productia de must si sucuri.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3783 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nu conteaza/

Lumea bea tot mai putin vin.
Vinul s-a schimbat mult. Tot americanii au schimbat vinul pt totdeauna . Vinul simplu, pietros si acru nu il mai bea nimeni.
Eu nu il beau deloc.

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor