Producatorul american de bere ce se bucura de un succes nebun in Rusia: Care e secretul

Miercuri, 30 Martie 2016, ora 11:45
6528 citiri
Producatorul american de bere ce se bucura de un succes nebun in Rusia: Care e secretul
Foto: Twitter/Budweiser

Un producator american de bere se bucura de un succes nebun in Rusia, in contextul unui climat deloc avantajos.

In tara condusa de Vladimir Putin, productia a scazut cu mai mult de 30 la suta din 2008 pana in prezent, insa compania Budweiser originara din SUA "inoata" contra curentului, transmite Bloomberg.

Aurul negru perverteste: Occidentalii isi fenteaza propriile sanctiuni si colaboreaza nestingherit cu Rusia

Filiala din Rusia a acestui producator de bere american a inregistrat o crestere de doua cifre in ultimul an, in ciuda sanctiunilor impuse de Occident. Insa cum s-a intamplat acest lucru?

Spre deosebire de SUA si Europa, in Rusia bauturile alcoolice de la Budweiser sunt vazute ca facand parte din gama premium, astfel ca sunt mai atragatoare pentru tineri, in special. Cu toate acestea, nu sunt cele mai scumpe beri de pe piata.

iPhone si iPad nu mai sunt dorite in Rusia - vezi motivele

Principalul motiv este ca berile Budweiser nu sunt importante, ci sunt produse local. De asemenea, din aceeasi cauza afacerile producatorului american in Rusia nu au fost afectate de declinul rublei in raport cu dolarul.

Ba mai mult, potrivit datelor firmei de cercetare Nielsen, Budweiser a devenit a treia marca de bere premium din Rusia, plasandu-se inaintea Heineken.

Productie in crestere

In timp ce in SUA se afla pe un trend descendent, Budweiser se bucura de un succes fulminant in Rusia, unde a crescut productia din 2010 incoace.

Acest lucru i-a permis companiei americane sa nu creasca preturile la bauturile sale in acelasi ritm cu cele de import.

La 61 de ruble (0,87 de dolari) sticla, Budweiser costa de mai bine de doua ori mai putin decat brand-ul Spaten, de import, dar e mai scumpa cu 30% fata de marca "de duzina" Klinskoe.

Sponsorizari

Acum mai multi ani, productia marcii Klinskoe in Rusia era de cateva ori mai mare decat a Budweiser, insa in ultima vreme diferenta s-a micsorat considerabil.

Compania americana care ignora sanctiunile fata de Rusia: Putin lauda initiativa

Unul dintre motivele pentru succesul americanilor in tara lui Putin este sponsorizarea evenimentelor sportive.

De exemplu, compania e sponsorul Cupei Mondiale din 2018, dar si a Cupei Confederatiilor din 2017. In plus, tot mai multi rusi incep sa adopte brandurile internationale in detrimentul celor locale.

Insa Bloomberg remarca faptul ca Rusia ramane un loc dificil de a face afaceri, in conditiile in care AB InBev si Carlsberg A/S au inchis fabrici de acolo ca raspuns la scaderea accelerata a consumului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#producator american bere Rusia, #companie americana succes Rusia, #producator bere Rusia , #producatori
Comentarii
Poza Vintage
Vintage
rank 5
Oare rusii sa nu fi aflat ce-i aia bere!?...