Soiul de struguri Negru de Dragasani se muta in Via Marchizului din Podgoria Dealu Mare

Joi, 02 Aprilie 2015, ora 10:42
5411 citiri
Soiul de struguri Negru de Dragasani se muta in Via Marchizului din Podgoria Dealu Mare

Via Marchizului este cultivata pe Plaiul Viticol Fintesti in arealul care l-a convins pe Marchizul Piero Antinori sa demareze proiectul din Podgoria Dealu Mare, fiind si prima suprafata achizitionata.

Cei 90 de ari cultivati ecologic cu Negru de Dragasani au fost separati de restul viei pentru a permite echipei Vitis Metamorfosis sa acorde o atentie sporita acestui soi de struguri exceptional, lucru care a contribuit la obtinerea unui vin de o calitate deosebita.

Cu o culoare rosu aprins cu nuante violet, vinul prezinta arome de mure cu note de smochine si ciocolata marcate de un caracter vanilat. Proaspat, suculent si aromat cand ajunge in gura cu tanini rotunzi si un final persistent si savuros. Au fost produse 7830 de sticle.

Vitis Metamorfosis reprezinta imbinarea a 26 de generatii de traditie in lumea vinului ale familiei Antinori cu talentul oenologului Fiorenzo Rista, modelat de experienta indelungata in viile si pivnitele acestei tari. Compania a luat fiinta in anul 2008 din dorinta de a crea si in Romania vinuri cu o calitate net superioara productiei locale de pana atunci.

Investitia facuta pana in prezent a presupus achizitia a 100 de hectare de teren, dintre care 67,5 hectare plantate cu vita-de-vie, in plaiurile viticole Valea Urloi, Fintesti si Naeni din Podgoria Dealu Mare, replantarea unei suprafete de 52,5 hectare, precum si achizitia, renovarea si retehnologizarea cramei de la Vadu Sapat.

Cele mai bune terenuri au fost selectate pentru cultivarea Viilor Metamorfosis, cu scopul de a exprima pe deplin terroir-ul divers al Podgoriei Dealu Mare. Viile au fost plantate pe coline cu pante line iar soiurile de struguri au fost strict selectionate in functie de caracteristicile fiecarei parcele in parte.

Vitis Metamorfosis isi propune sa promoveze soiurile autohtone si o viticultura sustenabila obtinand deja certificarea pentru primele 15 hectare de vita-de-vie ecologica in 2013 prin Austria Bio Garantie, unul dintre liderii europeni in ceea ce priveste inspectia si certificarea ecologica in agricultura.

Crama companiei este situata in comuna Vadu Sapat din judetul Prahova si a fost complet renovata si retehnologizata in perioada 2012 - 2014. Este pozitionata strategic pentru a deservi cu succes cele trei vii detinute de Vitis Metamorfosis in plaiuri viticole diferite.

Acest lucru este benefic mai ales datorita timpului scurt necesar pentru transportul strugurilor la crama in perioada recoltei. Dotarea cu tehnologie moderna menita sa pastreze aromele primare ale soiurilor de struguri pe care ii cultiva se imbina intr-un mod armonios cu butoaiele de stejar de capacitati mici si mari folosite pentru maturarea in special a vinurilor rosii.

In prezent, Vitis Metamorfosis are un portofoliu de 14 vinuri: Cantvs Primvs Cabernet Sauvignon & Cantvs Primvs Feteasca Neagra, produsele etalon al cramei, si gamele Via Coltul Pietrei & Via Marchizului, Viile Metamorfosis si Fluturi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#Via Marchizului Dealul Mare, #Negri de Dragasani, #crama Viile Metamorfosis , #producatori