Tara in care locuitorii ar putea ramane fara bere

Marti, 04 August 2015, ora 15:57
4031 citiri
Tara in care locuitorii ar putea ramane fara bere
Foto: Ziare.com

Producatorii de bere din Venezuela vor opri productia de saptamana aceasta, din cauza ca nu se mai poate face importul materiilor prime necesare.

Oamenii nu vor mai putea consuma in curand cea mai populara bautura nationala, Venezuela fiind tara cu cel mai ridicat consum de bere din America Latina, relateaza metronews.fr.

Se apreciaza ca in prima saptamana din august nu va mai exista materie prima - orz sau malt - pentru producerea ei, deoarece aceasta nu poate fi importata.

Motivul? Lipseste valuta pentru achizitii. Firmele venezuelene trebuie sa cumpere dolari de la guvern in vederea aprovizionarii, insa acesta nu le ofera sume suficiente. Astfel, nu doar materiile prime pentru bere reprezinta o problema. Timp de cateva luni a fost o penurie de hartie igienica, sampon, carne de pui sau de vita.

Topul oraselor cu cea mai ieftina bere - Pe ce loc se afla Bucurestiul

In plus, muncitorii sindicalisti de la Empresas Polar, care gestioneaza 80% din productia nationala de bere, sunt in greva, cerand salarii mai mari. Cele doua fabrici ale societatii si diferite centre de distributie si-au incetat activitatea la inceputul lunii iulie.

"Numai prin dialog s-ar putea rezolva aceasta criza", a spus Fray Roa, director general al Federacion Venezolana de Licoreros y Afines. El a anuntat la o conferinta de presa din 23 iulie o "criza fatala" in sector, care ameninta 400.000 de locuri de munca directe.

Potrivit El Siglo, barbatul a fost retinut a doua zi pentru afirmatiile sale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până la 2,8%, arată cel mai...
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
#tara penurie bere, #tara fara bere, #Venezuela criza bere, #tara criza bere , #producatori