Bani din sport - afaceri de 145 de miliarde de dolari, prognozate in urmatorii 4 ani

Luni, 12 Decembrie 2011, ora 20:55
3670 citiri
Bani din sport - afaceri de 145 de miliarde de dolari, prognozate in urmatorii 4 ani
Foto:trtromanian.net

In urmatorii patru ani, veniturile din sport la nivel global vor creste la 145,3 miliarde de dolari americani, de la 118 miliarde estimate in 2011.

Rata medie de crestere agregata este preconizata la 3,7%, ca urmare a redresarii economice, a revenirii publicitatii televizate, migrarii sporturilor catre sistemul payTV, precum si a reluarii de catre companiile auto si a celor din sectorul financiar a sponsorizarilor sportive, se arata intr-un comunicat de presa al Pricewaterhouse Coopers Romania, remis luni Ziare.com.

Cresterea pietelor sportive din tarile BRIC (Brazilia, Rusia, India si China) a depasit cu mult ritmul global de crestere in perioada 2006-2010, dar in urmatorii 5 ani acest ritm de crestere se va tempera.

"America de Nord este in continuare cea mai mare piata sportiva din lume, iar ritmul sau de crestere il va depasi atat pe cel al pietei asiatice, cat si al regiunii EMEA. Desi balanta de putere economica se schimba in favoarea unor piete emergente care vor organiza evenimente majore in urmatorii ani, exista inca multiple oportunitati de crestere chiar si pe pietele mature", a declarat Ionut Simion, partener Consultanta Fiscala si Juridica, PwC Romania.

America Latina va avea cea mai rapida rata medie anuala de crestere cu 4,9%, in principal ca urmare a organizarii Cupei Mondiale de Fotbal in Brazilia in 2014, urmata de piata nord-americana care va inregistra un ritm mediu de crestere de 4% pana in 2015.

Regiunea Europei, Orientului Mijlociu si Africii se estimeaza ca va avea cel mai scazut nivel de crestere a veniturilor sportive, de doar 2,9% anual, ca urmare a contextului economic dificil al regiunii.

Cu toate acestea, in 2012 si 2014 vor exista cresteri conjuncturale peste medie ca urmare a organizarii Olimpiadei de vara la Londra, precum si a Campionatului European de Fotbal in Polonia si Ucraina anul viitor, in vreme ce in 2014 este anuntata Olimpiada de iarna de la Sochi si Jocurile Commonwealthului la Glasgow.

America de Nord va ramane cea mai mare piata sportiva din lume in urmatorii 4 ani, urmata de regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa).

R.A.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#PwC studiu raport venit, #PwC studiu venituri sport, #Pwc economie raport sport, #valoare afaceri sport , #profit