Despre succesul femeii in business, cu Ambasadorul antreprenoriatului feminin

Sambata, 28 Februarie 2015, ora 22:06
4477 citiri
Despre succesul femeii in business, cu Ambasadorul antreprenoriatului feminin

Cristina Chiriac a trecut de la un simplu antreprenor la Ambasador al antreprenoriatului feminin si Presedinte al Asociatiei Nationale a Antreprenorilor, iar astazi are un proiect si mai ambitios: dezvoltarea antreprenoriatului in mediul rural din Romania.

"Interesul pentru mediul rural vine si pe fondul dorintei mele de a promova femeia si traditiile romanesti atat in tara, cat si in strainatate, prin intermediul conceptului 'Flori de ie' pe care il dezvolt", spune Cristina Chiriac, Ambasador al Antreprenoriatul Feminin - titlu acordat de Comisia Europeana.

Ea spune ca femeile gandesc o afacere in cu totul alti parametri decat o fac barbatii: "Cred ca unul dintre cele mai mari atuuri pe care le au femeile antreprenoare este creativitatea de care pot da ele dovada in afaceri. (...) Foarte important este si faptul ca femeile acorda o importanta mai mare circumstantelor familiale atunci cand analizeaza raportul riscuri-beneficii, sau aleg sa-si pastreze locul de munca initial chiar daca infiinteaza o afacere proprie, preferand sa desfasoare ambele activitati in paralel pentru o vreme.

De asemenea, sunt mai prudente decat barbatii si mai constiente de riscul unui esec. Spiritul antreprenorial se potriveste bine cu alegerile de viata ale femeilor, caracterizate in general prin flexibilitate in ceea ce priveste concilierea vietii private cu cea profesionala, mai ales in ceea ce priveste timpul si locul de munca".

Cristina Chiriac aduce dret exemplu propria poveste de succes: "Povestea mea are la baza un sir de alegeri pe care le-am facut, dar, mai ales, lucrurile pe care am ales sa nu le fac. Toate acestea m-au ajutat sa-mi croiesc un destin".

Despre antreprenoriatul feminin in apropiere de luna femeilor, atuurile doamnelor in afaceri si propria poveste de succes, vorbeste Cristina Chiriac intr-un interviu acordat Business24.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#Cristina Chiriac succes business, #Cristina Chiriac antreprenoriat feminin , #profit