Ioana Filipescu, The Woman in investment banking: Cel mai important atu, curajul

Sambata, 28 Februarie 2015, ora 10:40
3842 citiri
Ioana Filipescu, The Woman in investment banking: Cel mai important atu, curajul

Ioana Filipescu se afla in topul celor mai puternice femei din Romania si are o experienta de peste 20 de ani in corporate finance si investment banking la BERD si KPMG.

Ea a condus Raiffeisen Investment Romania timp de zece ani si a sustinut unele dintre cele mai mari fuziuni si achizitii realizate in ultimii ani in Romania. De asemenea, ea a oferit consultanta in vanzarea unor nume mari precum Medlife si in achizitiile Anzag - Farmexim, sau Groupama - Asiban si BT Asigurari.

Absolventa a Politehnicii Iasi, Ioana Filipescu isi conduce acum propriul boutique de consultanta financiara, "Filipescu Visa Financial Advisors".

"Fiecare primavara ma bucura. In particular 1 Martie are pentru mine o poezie, ma bucur ca acest obicei vechi a supravietuit tranzitiei, ma bucur la fel ca atunci cand eram copil sa primesc martisoare sau sa-l invat pe fiul meu sa ofere", spune Ioana Filipescu.

Ea nu crede insa ca exista atuuri foarte importante specifice femeilor sau barbatilor: "Cu siguranta exista nuante, adica femeile pot fi mai intuitive, barbatii pot fi mai indrazneti in luarea deciziilor; dar nu cred ca e cazul sa cadem in clisee. Leadershipul se bazeaza pe multiple valente personale, este de fapt rezultatul coexistentei multor atribute comune ambelor sexe".

Despre atuurile care au facut-o sa reuseasca in afaceri, cum a facut fata provocarilor majore si proiectele personale pentru viitor, cititi intr-un interviu acordat de Ioana Filipescu pentru Business24.

Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine
Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine
Sonos a dezvăluit recent cea mai nouă restructurare a aplicației sale, cu scopul de a optimiza experiența de streaming audio. Noua versiune a aplicației Sonos le permite utilizatorilor să...
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului
Procurorii americani au cerut marți, 23 aprilie, o sentință de trei ani în închisoare pentru fondatorul Binance, cea mai mare companie de schimb de criptoactive din lume. Recomandarea...
#Ioana Filipescu investment, #Ioana Filipescu afaceri succes, #Ioana Filipescu antreprenor , #profit