Profitul UniCredit Tiriac Bank a scazut la jumatate fata de primul trimestru din 2010

Vineri, 13 Mai 2011, ora 16:25
968 citiri
Profitul UniCredit Tiriac Bank a scazut la jumatate fata de primul trimestru din 2010
Foto: Bloombiz.ro

UniCredit Tiriac Bank a obtinut un profit net de 52 milioane de lei, potrivit standardelor locale de contabilitate (RAS) si de 34 milioane lei potrivit standardelor de raportare financiara internationale (IFRS) in primul trimestru din 2011, in scadere cu 14%, respectiv cu 47% fata de intervalul similar al anului trecut.

"Veniturile inregistrate de banca s-au ridicat la 282 milioane lei (67 milioane de euro) in aceeasi perioada, cu 8,8% sub nivelul din primele trei luni ale lui 2010. Veniturile nete din alte surse decat dobanzile (precum comisioanele si operatiunile de piata) au crescut cu 19%, iar veniturile nete din dobanzi au coborat cu 18%, afectate de volumul redus al activitatii economice, aprecierea monedei nationale si impactul modificarilor legislative" se arata in comunicatul remis de UniCredit Tiriac Bank catre Ziare.com.

Rata solvabilitatii s-a plasat la 12,8% potrivit RAS, confortabil peste nivelul reglementat. Costul anualizat al riscului s-a temperat pana la 2,1% din valoarea portofoliului (bilantier si extra-bilantier). Ponderea provizioanelor in totalul portofoliului de credite a crescut pana la 6%, de la 4,1% cu un an in urma.

Volumul activelor bancii s-a plasat la 19 miliarde lei (4,7 miliarde euro) la finalul lui martie 2011. Valoarea creditelor din bilant a urcat cu 5% fata de 31 martie 2010, pana la 13,3 miliarde lei (3,2 miliarde euro), rata de crestere fiind peste media sistemului bancar. Depozitele clientilor au ajuns la 8,6 miliarde lei (2,1 miliarde euro).

Activele totale consolidate ale UniCredit Tiriac Bank, UniCredit Leasing Corporation si UniCredit Consumer Financing s-au plasat la 22,1 miliarde lei (5,4 miliarde euro) la finalul lunii martie 2011. Profitul net consolidat al celor trei entitati a fost de 30 milioane lei in primele trei luni ale anului, iar capitalul social s-a plasat la 2,4 miliarde lei (585 milioane euro).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#Unicredit Tiriac Bank, #profit scadere banci Romania , #profit