General Motors ar putea declara falimentul

Marti, 31 Martie 2009, ora 11:30
1767 citiri
General Motors ar putea declara falimentul
Foto: Consumer energy

General Motors va fi restructurata sub legea falimentului, de catre guvernul american, daca producatorul nu reuseste sa reduca datoriile in termenul de 60 de zile.

Noul director executiv al GM, Fritz Henderson, a declarat, in a doua sa zi la conducere, ca declararea falimentului sub protectia guvernamentala ar fi preferata, daca nu exista alte solutii, scrie Bloomberg.

Henderson a preluat conducerea GM dupa ce echipa lui Barack Obama i-a cerut fostului CEO, Rick Wagoner, sa-si dea demisia, dupa ce planul sau de restructurare nu a fost considerat viabil.

"Trebuie sa facem mai mult si mai repede", a declarat Henderson.

"Desi compania a facut progrese importante in ultimii ani, progresul a fost incet si a permis producatorului sa ramana in urma competitorilor sai", se arata in raportul echipei lui Obama.

Ieri, presedintele american a declarat ca se asteapta ca muncitorii, actionarii, creditorii, dealerii si furnizorii companiei sa faca mai multe sacrificii.

Daca GM ar declara faliment, ar trebui, probabil, sa creeze o noua companie, alcatuita din cele mai cunoscute branduri ale sale, si sa gaseasca un cumparator pentru restul, potrivit unui consiler al companiei.

Pe de alta parte, o campanie de marketing pentru noua companie ar dura mai multe luni de zile, iar creditorii s-ar lupta pentru actiuni, ceea ce ar prelungi starea de faliment pentru mult timp, a spus consilierul.

Cea mai buna solutie ar fi o restructurare sub supravegherea Curtii de Justitie, procesul fiind astfel de 30 de zile.

In urmatoarele 60 de zile, GM va primi un "capital de lucru adecvat", potrivit echipei lui Obama, in timp ce autoritatile vor lucra cu producatorul auto pentru a determina daca a reusit sa-si consolideze datoriile si brandurile.

Din luna decembrie, General Motors a primit 13,4 miliarde de dolari din partea statului.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#General Motors restructurare, #faliment General Motors , #restructurare