Noile companii energetice, privatizate pana in iunie 2012

Duminica, 25 Septembrie 2011, ora 14:46
2612 citiri
Noile companii energetice, privatizate pana in iunie 2012

Noile companii energetice Oltenia si Hunedoara urmeaza sa fie privatizate pana, cel tarziu, in luna iunie a anului 2012, reiese din ultima scrisoare de intentie incheiata de Guvern cu FMI.

Aceasta masura va duce la concedieri de personal la unele dintre unitatile care vor forma cele doua companii. Cel putin 900 de posturi urmeaza sa fie desfiintate pana la sfarsitul lunii octombrie. Alte 200 de pozitii de la complexului energetic Turceni vor fi scoase din schema, scrie Romania Libera.

Decizia pare sa schimbe intentia intiala a Guvernului, care avea in plan sa comaseze principalii producatori de energie si carbune in doua societati nationale, Electra si Hidroenergetica. Schimbarea deciziei a fost determinata de problemele juridice aparute.

Tutusi, Guvernul ia in calcul varianta alternativa de a crea doua companii energetice mai mici, respectiv Complexul Energetic Oltenia si Complexul Energetic Hunedoara.

Complexul Energetic Hunedoara va fi format din termocentralele Paroseni si Mintia si minele considerate viabile de Compania Nationala a Huilei (CNH), iar Complexul Energetic Oltenia va fi compus din SNLO si termocentralele Craiova, Turceni si Rovinari.

In scrisoarea mentionata se mai arata si ca, pana la sfarsitul acestui an, va fi infiintata noua companie energetica prin fuziunea Societatii Nationale a Lignitului Oltenia (SNLO) cu termocentralele Craiova, Turceni si Rovinari.

Compania infiintata va fi privatizata pana la sfarsitul lunii iunie 2012, iar pentru derularea proceselor vor fi angajati consultanti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#privatizare companii energetice, #scrisoare FMI Guvern privatizare , #restructurare