Angajatii RAR castiga in medie 1.000 de euro pe luna

Vineri, 19 August 2016, ora 15:31
15911 citiri
Angajatii RAR castiga in medie 1.000 de euro pe luna
Foto: Arhiva Ziare.com

Venitul mediu brut al unui angajat al Registrului Auto Roman (RAR) este de 53.616 lei (circa 12.000 euro) pe an, adica 4.468 lei pe luna, daca sunt atinsi indicatorii de performanta stabiliti in buget.

In 2015, acelasi castig mediu a fost de 4.262 lei pe an. Pentru 2016, cheltuielile cu salariile ale RAR sunt estimate la 83,66 milioane de lei, iar bugetul alocat bonusurilor este de 15,4 milioane de lei, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli aprobat de Guvern in luna februarie.

Din total, 50.124 de lei reprezinta salariul brut, adica 4.177 lei brut pe luna, ceea ce ar echivala cu un salariu mediu net de 2.929 lei, iar diferenta reprezinta bonusurile, arata calculele News.ro, pe baza informatiilor furnizate de reprezentantii regiei autonome aflate in subordinea Ministerului Transporturilor.

Bonusurile se impart in doua categorii: cele fixe, pe care le ia fiecare angajat in mod egal, si cele acordate in functie de performanta, acordate separat fiecarui angajat, in functie de eficienta acestuia.

Bonusurile fixe sunt de 3.000 de lei brut pe an, acordate de ziua RAR, de Paste si de Craciun, potrivit datelor trimise de reprezentantii RAR.

Aceste bonusuri includ o suma in numerar bruta de 1.500 lei, la care se adauga tichete cadou, acordate cu ocazia sarbatorilor religioase, de 1.500 de lei.

"Aceste bonusuri au valori neschimbate din 2005 incoace, fiind singurele bonusuri pe care orice angajat le poate primi in mod cert, anual. Ele si-au pastrat valoarea si in contractul colectiv de munca semnat pentru acest an", au declarat reprezentantii RAR.

RAR mai poate acorda prime pentru realizari profesionale deosebite, echivalentul a maximum un salariu mediu de incadrare, acordat noilor angajati, in valoare de 3.498 lei brut.

Aceste prime sunt acordate cu conditia realizarii sau depasirii anumitor indicatori economici si de performanta prevazuti in bugetul de venituri si cheltuieli.

Restul sumei din bugetul total alocat bonusurilor anuale, adica aproape 4,6 milioane lei, reprezinta ajutoare sociale pentru nastere, inmormantare si alte cazuri sociale.

RAR este autoritatea competenta in Romania in domeniul vehiculelor rutiere, sigurantei rutiere si asigurarii calitatii. Bugetul pe 2016 al regiei prevede venituri de 307,75 milioane lei, cu 7,9% mai mari decat cele inregistrate in 2015. Compania estimeaza pentru acest an un profit net de 62,9 milioane lei, in crestere cu 6,6%.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#angajati RAR salariu, #angajati RAR castig , #salariati