ArcelorMittal vrea sa vanda actiuni angajatilor din Romania

Marti, 18 Noiembrie 2008, ora 15:45
1957 citiri
ArcelorMittal vrea sa vanda actiuni angajatilor din Romania

Siderurgistii de la Galati, ca si colegii lor din tara si din strainatate, sunt invitati sa cumpere pana duminica pachete de pana la 200 de actiuni ArcelorMittal la pretul maxim de 15.000 USD, echivalentul a 53 de salarii minime pe unitate.

Oferta privind achizitia de actiuni ArcelorMittal, inclusa in "Planul ArcelorMittal pentru achizitia de actiuni de catre salariati" sau "Employee Share Purchase Plan", este adresata angajatilor eligibili ai companiei, adica celor care au contracte individuale de munca pe durata determinata sau nedeterminata si o vechime de cel putin trei luni in grup.

Categoria angajatilor eligibili nu ii include pe cei aflati in preaviz, informeaza NewsIn.

ArcelorMittal a scos la vanzare 2,5 milioane de actiuni in doua transe. Prima transa, in care au fost disponibile 1.375.000 actiuni, a fost deschisa in perioada 19-28 septembrie 2008 pentru angajatii ArcelorMittal din Belgia, Bosnia si Hertegovina, Brazilia, Canada, Cehia, Germania, Ungaria, Italia, Luxemburg, Mexic, Olanda, Polonia, Spania si Marea Britanie.

Tara noastra, alaturi de alte state in care opereaza grupul, este inclusa in transa a doua, deoarece "unele conditii legale nu au putut fi indeplinite inainte de sfarsitul lunii septembrie 2008".

ArcelorMittal a impus angajatilor doua restrictii de cumparare. Astfel, un angajat nu poate cumpara mai mult de 200 de actiuni, iar valoarea pachetului de actiuni cumparate nu trebuie sa depaseasca 15.000 dolari.

In schimb, pot beneficia de reduceri de 15% din pretul de referinta "pentru un ordin de cumparare care nu depaseste valoarea cea mai mica dintre 100 de actiuni si numarul intreg, mai mic, imediat urmator de actiuni care corespunde unei investitii de 7.500 dolari SUA".

Angajatul poate beneficia, ulterior, de o reducere de 10% din pretul de referinta "pentru orice cumparare suplimentara de actiuni pana la un numar de actiuni care nu depaseste valoarea cea mai mica dintre 200 de actiuni si numarul intreg, mai mic, imediat urmator de actiuni care corespunde unei investitii de 15.000 dolari SUA".

Pretul de cumparare va fi, astfel, egal cu pretul de referinta, minus reducerile mentionate.

"Veti beneficia de o reducere de 15% daca achizitionati pana la 100 de actiuni, sub rezerva unei investitii minime de 7.500 dolari, si de o reducere de 10% pentru orice actiuni suplimentare achizitionate, pana la 200 de actiuni, sub rezerva unei investitii maxime de 15.000 dolari.

Reducerea va fi aplicata la un pret de referinta, care este media preturilor de deschidere si de inchidere ale actiunilor ArcelorMittal din 13 noiembrie 2008, in dolari SUA, la Bursa din New York", le-au transmis angajatorii muncitorilor.

Siderurgistii galateni cu salarii mici trebuie sa stranga banii pe doi ani pentru 100 de actiuni

In conditiile in care salariul minim din combinatul galatean este de 833 de lei, un siderurgist ar trebui sa stranga leafa pe doi ani si doua luni pentru a-si cumpara macar un pachet de 100 de actiuni.

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
Un gigant francez închide o fabrică din Polonia și o mută în România. E vorba de peste 400 de locuri de muncă
Un gigant francez închide o fabrică din Polonia și o mută în România. E vorba de peste 400 de locuri de muncă
Producătorul francez de anvelope Michelin, cu afaceri anuale de aproape 30 miliarde euro, va închide fabrica de anvelope pentru camioane grele din Polonia, de la Olsztyn, unde lucrează...
#ArcelorMittal, #angajati, #Romania, #actiuni , #salariati