Bloomberg: Trimiteti angajatii acasa in preajma sarbatorilor, oricum nu munceste nimeni!

Sambata, 17 Decembrie 2016, ora 11:41
3967 citiri
Bloomberg: Trimiteti angajatii acasa in preajma sarbatorilor, oricum nu munceste nimeni!
Foto: Arhiva Ziare.com

Daca ai o afacere, ar trebui sa opresti orice activitate inainte de Craciun, pentru ca peste jumatate dintre angajati nu isi mai dau interesul sa munceasca, chiar daca fizic sunt prezenti la serviciu, conform unui sondaj citat de Bloomberg.

"Craciunul pare sa inceapa mai devreme in fiecare an", a spus Dan Rogers, co-fondator al firmei Peakon, un startup danez care colecteaza si analizeaza date referitoare la angajati.

Un sondaj efectuat de Peakon arata ca 54% dintre angajatii britanici si-au luat deja vacanta, din punct de vedere mintal.

In cazul tinerilor, fenomenul are loc mai devreme. Deja sase din 10 tineri care fac parte din asa-numita generatie a mileniului se simt ca si cum ar fi in vacanta, comparativ cu 40% in cazul generatiei baby boomers, potrivit cercetarii efectuate in randul a 3.000 de angajati. Angajatii mai varstnici vor intra in aceasta stare in jurul datei de 20 decembrie.

"Este foarte greu sa te concentrezi la sarcinile pe care le ai de indeplinit atunci cand esti nerabdator sa te intalnesti cu cei dragi, sa socializezi si sa fii fericit", a spus Lorraine Black, in varsta de 28 de ani, care lucreaza ca auditor intern la o companie de asigurari si investitii din New York.

Ea nu amana in mod voit treburile, dar stie ca este mai putin productiva.

"In mod realist, managerii nu se afla intr-o stare de negare. Nu este o situatie ideala pentru ei, ci una cu care se confrunta si trebuie sa o accepte", a explicat Black.

Inainte de Craciun pare ca aproape toata lumea intra pe Amazon sau incearca sa gaseasca un cadou perfect.

Unii angajatori cedeaza, oferind personalului o zi libera ca sa mearga la cumparaturi, pentru a nu o mai face in timpul programului.

Compania Jargon PR din Londra ofera angajatilor "zile bonus pentru cumparaturi" in fiecare luna decembrie.

"Oferim acest lucru pentru ca membrii echipei sa stie ca au o zi dedicata cumparaturilor, fara sa fie nevoiti sa isi foloseasca zilele de concediu sau sa faca acest lucru in zilele de lucru", a spus directorul general Simon Corbett.

Este mai putin de lucru pentru ca si clientii isi iau oricum liber, a explicat el.

Pentru parintii care lucreaza, vacantele copiilor le pot reduce productivitatea. Majoritatea scolilor britanice au intrat in vacanta vineri, iar parinti isi iau zile libere.

"In mod inevitabil este mai dificil sa fii productiv sau sa ai prea multa continuitate. La firma mea, in general, cand oamenii sunt la serviciu se implica si sunt in continuare foarte productivi", a spus Carly Donovan, care conduce o echipa de angajati la Monitor Deloitte.

Oricum ar fi, mai este doar o saptamana pana la Craciun, iar cei care vor lasa treburile neterminate pana in 2017 vor incepe noul an nefericiti, avertizeaza Bloomberg.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#angajati program Craciun, #munca Sarbatori , #salariati