Camera de Comert Romano-Germana propune Kurzarbeit - angajatii sa lucreze mai putin sau chiar deloc

Marti, 17 Martie 2020, ora 12:21
6193 citiri
Camera de Comert Romano-Germana propune Kurzarbeit - angajatii sa lucreze mai putin sau chiar deloc
Foto: Arhiva Pixabay

Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK) propune, in contextul pandemiei de coronavrus, protejarea angajatilor prin munca redusa sau "Kurzarbeit".

In acest fel, sustine comunitatea germana de business din Romania, pot fi evitate concedierile.

"Reprezentantii economiei germane considera ca este necesara adoptarea urgenta a unor masuri guvernamentale fiscale si economice pentru companiile din Romania. O solutie de depasire a actualei crize poate fi considerat modelul pe care il aplica si economia Germaniei: 'Kurzarbeit', adica 'munca redusa', pentru a evita concedierile", se arata intr-un comunicat de presa al Camerei de Comert.

Astfel, se propune ca angajatii sa lucreze mai putin sau chiar deloc.

"Angajatii lucreaza pe o anumita perioada de timp mai putin sau chiar deloc. Angajatorul, impreuna cu angajatul, decide procentul cu care scade timpul de lucru, iar angajatul primeste proportional salariul care ar trebui scutit de taxe si statul preia partial diferenta pana la salariul intreg.

Este vorba de un parteneriat intre angajat, angajator si stat", potrivit sursei citate.

Sebastian Metz, director general AHK Romania, spune ca angajatii sunt cel mai important atu al economiei romanesti.

"Suntem in criza, dar aceasta va trece si cel mai important lucru este ca acum sa ne gandim la ce va urma. Angajatii sunt cel mai important atu al economiei romanesti si ei trebuie sa ramana motivati si sustinuti de angajatori si Guvern", a declarat Sebastian Metz, citat in comunicat.

La randul sau, Dragos Anastasiu, presedintele AHK, a afirmat: "Companiile germane prezente in Romania si Camera de Comert si Industrie Romano-Germana doresc sa fie parteneri ai companiilor romanesti si ai Guvernului Romaniei pentru ca impreuna sa gaseasca cele mai bune solutii de a traversa cu bine aceasta perioada sensibila, pentru a se putea bucura apoi din nou de succes".

Pentru a veni in sprijinul mediului de afaceri, Camera de Comert germana in Romania a lansat o platforma de comunicare, NewsRoom Covid-19, care poate fi accesata aici.

Citeste cele mai noi informatii despre coronavirus

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre criza provocata de coronavirus in Romania si in lume

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#protejare angajati coronavirus munca redusa, #camera de coemrt germana Romania , #salariati