Cat castiga angajatii comparativ cu sefii

Marti, 10 Septembrie 2013, ora 12:37
2319 citiri
Cat castiga angajatii comparativ cu sefii

Anul trecut, seful Oracle, Lawrence Ellison, a castigat 96,1 milioane de dolari, R.W. Tillerson de la Exxon Mobil 40,2 milioane de dolari, iar Michael Duke de la Wal-Mart 20,7 milioane de dolari.

Curand, aceste companii mari ar putea fi obligate sa prezinte comparatii intre salariile lor si cele platite angajatilor lor, potrivit unei propuneri a Comisiei Valorilor Mobiliare si Burselor din Statele Unite (SEC), scrie CNN.

Insa companiile sustin ca nu este simplu sa colecteze informatii cu privire la salariile angajatilor din intreaga lume si, in plus, acestea nu sunt relevante pentru investitori.

Totusi, initiatorii propunerii sustin ca ele pot ignora virtual angajatii din afara SUA, raportand nivelul salariului median.

Avantajul salariilor mici: O mare banca muta 200 de locuri de munca de la Paris la Bucuresti

Chiar si fara a lua in calcul salariile foarte mici platite in tari precum China, o astfel de statistica ar fi stanjenitoare pentru companiile in cauza.

Salariul anual median in SUA este de aproximativ 43.000 de dolari. Acest lucru inseamna ca seful Oracle castiga de 2.236 de ori mai mult decat angajatii americani, cel al Exxon de 936 de ori mai mult, iar cel al Wal-Mart de 481 de ori mai mult.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#salarii angajati sef, #salarii companii mari, #salariu director , #salariati