Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ce vor antreprenorii pentru a face angajari

Marti, 11 Februarie 2014, ora 06:55
3032 citiri
Ce vor antreprenorii pentru a face angajari

Legislatia muncii avantajeaza mai mult angajatul decat angajatorul, in timp ce costurile pentru fiecare salariat in parte sunt ridicate. Prin urmare, cand vine vorba de a face angajari, pretentiile unui antreprenor sunt pe masura, a afirmat Camelia Dragan, presedinte al Asociatiei pentru Antreprenoriat din Romania.

"Asteptarile pe care le-as avea de la un potential angajat ar fi urmatoarele: seriozitate, profesionalism, implicare, dorinta de a invata si a se perfectiona continuu, loialitate, concentrare pe rezultate si aducerea unui plus de valoare in firma. Nu as angaja o persoana doar pe o simpla recomandare sau fara a-i testa competentele.

Din punct de vedere al actualei legislatii a muncii, aceasta avantajeaza mai mult angajatul decat angajatorul. Legislatia fiscala impune costuri ridicate pentru fiecare persoana angajata si daca vrei sa fii un antreprenor corect, te limitezi la a angaja doar personalul strict necesar pentru desfasurarea activitatii firmei.

Din aceasta perspectiva, decizia de a angaja personal trebuie foarte bine cantarita, deoarece exista si alte posibilitati - de a lucra cu PFA-uri, microintreprinderi sau strict pe baza unor contracte de colaborare", a declarat Camelia Dragan pentru Ziare.com.

Presedintele Asociatiei pentru Antreprenoriat din Romania a mai afirmat ca sustine angajarea tinerilor fara experienta, dar care prezinta un potential ridicat.

"Consider ca entuziasmul, energia si creativitatea noii generatii trebuie incurajate. Am incredere in faptul ca experienta o poti castiga la locul de munca, daca vrei cu adevarat sa inveti.

Persoanele care au deja un bagaj semnificativ de cunostinte, dobandite prin diverse locuri de munca, se modeleaza mai greu, daca nu sunt deschise la schimbare. Ideal ar fi ca tinerii sa poata invata alaturi de persoanele cu mai multa experienta", a precizat aceasta.

In ceea ce priveste masura anuntata recent de Guvern in vederea stimularii angajarilor, respectiv schema de ajutor de stat ce vizeaza plata de catre stat a jumatate din costurile salariale ale firmelor care creeaza 20 de noi locuri de munca, Camelia Dragan considera ca nu este eficienta.

"Firmele sufla din greu in aceasta perioada de criza economica, iar crearea a 20 noi locuri de munca constituie o provocare chiar si pentru firmele mari. Nu stiu de unde are bugetul de stat bani pentru a sustine aceasta schema de ajutor si mi-e teama de aparitia altor taxe si impozite care ar aparea pentru a echilibra acest efort financiar.

Cred ca reducerea fiscalitatii pe consum (TVA) si pe munca (CAS) ar fi fost o masura mai eficienta si mai bine primita de mediul de afaceri. Momentan, vad aceasta masura ca fiind una populista si fara sustinere economica", a mai afirmat Camelia Dragan.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#firma angajari, #antreprenori Romania , #salariati
Comentarii
Poza drillssnow
drillssnow
rank 5