Ziare.com

O companie din IT muta angajatii din Rusia si Ucraina in Romania

de Camelia Sisea
Joi, 29 Mai 2014, ora 11:49

   

O companie din IT muta angajatii din Rusia si Ucraina in Romania
O companie din industria IT, Luxoft, va muta aproximativ 500 dintre angajatii din Rusia si Ucraina in alte zone geografice, printre care si Romania, dupa ce clientii occidentali au invocat riscurile ce decurg din tensiunile politice din cele doua tari.

Aceasta decizie face parte dintr-un plan prin care se are in vedere sa se ajunga la o cota de cel mult de 20% din forta de munca a companiei in orice regiune geografica, a declarat directorul executiv al Luxoft, Dmitri Loschinin pentru Bloomberg.

Potrivit acestuia, clienti din SUA si Europa i-au cerut companiei sa isi reduca expunerea fata de Rusia si Ucraina.

Luxoft, care are sediul in Elvetia, si-a crescut vanzarile folosindu-se de forta de munca relativ ieftina din domeniul IT din Rusia si Ucraina pentru a furniza servicii unor clienti printre care Deutsche Bank, UBS si Ford Motor. Valoarea actiunilor companiei a scazut in februarie pe fondul tensiunilor politice din Ucraina.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Compania are aproximativ 7.500 de angajati, dintre care, la sfarsitul lunii mai, 49% se aflau in Ucraina, iar 29% in Rusia. Programatorii de la birourile din cele doua tari ar putea fi mutati in Bulgaria, Polonia si Romania, a spus Loschinin, precizand ca nu au existat intreruperi ale operatiunilor.

Luxoft are 800 de angajati in Romania in prezent.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2695 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Adica relocare?

Nu cred!

 

IT ...daca NU stergi putina ...N-ai facut nici-o afacere

"Luxoft, care are sediul in Elvetia, si-a crescut vanzarile folosindu-se de forta de munca relativ ieftina din domeniul IT din ..."

Tocilari de la vianu, sava, mViteazu ...sa luati note mari la treapta, bac ...faceti meditatii clasice ca fraierii.

Orice domeniu de activitate va fi in romania
...O sa munciti ca fraierii ...cu 3 lei ora.

O sa cititi ce bine o duce basescu, ponta, astia de-au girat jaful (cfr ...nicolaiciuc ...12 miliarde paguba ...NU s-au gasit vinovati)

...

 

ce bine zici!

tu, mai esti in Ro?

Daca dumneata esti programator,

atunci eu sint mecanic de dopuri.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor