Ziare.com

Posta Romana, 60 de milioane de lei pentru salariile compensatorii

Joi, 04 Iulie 2013, ora 08:02

   

Posta Romana, 60 de milioane de lei pentru salariile compensatorii
Posta Romana va plati 60 de milioane de lei pentru salariile compensatorii ale angajatilor care vor fi disponibilizati, incepand din luna septembrie, a precizat Dan Dumitrescu, purtatorul de cuvant al companiei.

Posta Romana da afara 3.650 de salariati

Disponibilizarile colective vor fi in luna septembrie a acestui an, urmand ca in urmatorii trei ani sa fie disponibilizati 3.650 de angajati ai Postei, scrie Bursa.

"Nu putem vorbi acum de o suma precisa pentru salariile compensatorii, dar avem o estimare de circa 60 de milioane de lei, bani care vor fi platiti in urmatorii trei ani. In perioada care urmeaza vor fi facute analize si se va stabili numarul exact de salarii compensatorii pentru ficare salariat care va pleca din companie, acesta depinzand de vechimea in munca", a precizat Dumitrescu.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Potrivit acestuia, conducerea Postei a negociat cu sindicatele criteriile dupa care vor fi alesi cei 3.650 de oameni care vor fi dati afara de la Posta in urmatorii trei ani, ca urmare a reevaluarii volumului de prestatii si a excedentului de personal inregistrat de companie. La inceputul lunii septembrie vor fi facute primele concedieri.

"Angajatii vor parasi compania ca urmare a aplicarii unui set de criterii stabilite cu sindicatele, printre care se numara performanta profesionala, optiunea individuala, abaterile disciplinare si altele cum ar fi cele ce vizeaza persoane care au si pensie, si salariu sau care sunt si angajati la Posta si sunt si patroni de firme", a explicat purtatorul de cuvant al Postei Romane.

Disponibilizatii de la Posta Romana vor primi sprijin de la stat

Ion Smeeianu, directorul general al Postei Romane, estima ca circa 4.400 de angajati care vor fi disponibilizati ar urma sa primeasca intre 2 si 30 de salarii compensatorii, in functie de vechime. Posta ar urma sa plateasca pana la sase salarii compensatorii pentru fiecare angajat cu o vechime mai mare de 25 de ani, restul urmand sa fie acoperit de bugetul de stat.

In prezent, Posta Romana are 32.000 de angajati, care lucreaza in cele 5.600 de unitati postale. In ultimul an, 2.340 de angajati ai Postei au plecat din companie de buna voie.

Posta Romana a fost scoasa recent la privatizare, insa niciun investitor nu s-a aratat interesat de companie pana acum. In 2012, Posta a inregistrat pierderi de 52 de milioane de lei.

Ponta, despre Posta Romana: Un loc in care s-au rezolvat problemele politice

"Este o situatie economica la nivel european destul de complicata - nici celelalte companii din Europa nu mai sunt in situatia buna in care se aflau. De asemenea, este nevoie de o restructurare la Posta Romana - in ultimii ani au fost angajate 6.000-7.000 de persoane, in conditiile in care activitatea Postei se reducea. A fost un loc unde se rezolvau problemele politice", afirma premierul Victor Ponta, recent, despre situatia de la Posta Romana.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1616 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor