Ziare.com

10.000 de euro ajutor de la stat, pentru tinerii care isi deschid o afacere

Luni, 04 Octombrie 2010, ora 09:31

   

10.000 de euro ajutor de la stat, pentru tinerii care isi deschid o afacere
Statul are, anul acesta, un buget de un milion de euro pentru tinerii care vor sa isi deschida afaceri, iar fiecare nou intreprinzator ar putea primi pana la 10.000 de euro nerambursabili.

Noul act normativ, care va reglementa aceasta masura si la care se lucreaza din luna martie, ar urma sa fie aprobat in urmatorea sedinta de guvern.

"Vom adopta in sedinta urmatoare un act normativ pentru sprijinirea tinerilor care fac firme.

Tinerii pana in 35 de ani vor beneficia din partea statului de ajutor financiar in urmatoarele forme: pe de o parte prin garantii de stat pentru obtinerea de credite pentru dezvoltarea afacerii si pe de alta parte ajutor de stat nerambursabil pentru dezvoltarea afacerii, dar nu mai mult de 10.000 de euro", a explicat premierul Emil Boc, citat de Realitatea Tv.

Tinerii care vor primi acesti bani de la stat nu vor trebui sa ii restituie. Totodata, acestia ar putea primi si garantii de stat pentru accesarea unor posibile credite.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 12644 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Trista realitate

In realitate este vorba de un proiect finantat din fonduri europene in valoare de 1.000.000 Euro , bani care vor fi folositi pentru training , nu vor primi nici un leu tinerii intreprinzatori direct . In Romania nu este greu sa infiintezi o firma , ci sa supravietuiesti in haosul din economie .

 

Orice ajutor e bine venit

Chiar si cativa banuti nerambursabili fie ei folositi pentru training-uri sunt bine veniti decat sa nu primim nimic. Vreau sa imi deschid o afacere de ceva vreme, dar imi e teama ca o sa dau faliment dupa o saptamana.

Alin Holovici

:)))) Boc stimuleaza... cand a nenorocit IMM-urile.

circoteca basista. mi-e greata !

Iespertule, torni gogosi

Guvernul nu a dat publicitatii proiectul de act normativ. Nimeni nu cunoaste detaliile. Indrugi verzi si uscate din burta.

Pana una alta, te-am prins cu minciuna, nu este vorba de fonduri europene ci de bani ramasi necheltuiti de la alte programe guvernamentale. Asa zice madam Vass, uite aici:
http://www.cotidianul.ro/125588-Tinerii_care_isi_deschid_o_afacere_ar_putea_primi_pana_la_10000_de_euro

De asemenea, banii sunt doar pentru acest an, pentru anul viitor se preconizeaza alocarea altor sume.

Asemenea promisiuni s-au mai facut dar, din cauza birocratiei si a coruptiei aplicarea a fost extrem de greoaie!

Ne vom lamuri despre ce e vorba cand vor apare instructiunile de aplicare a legii!
Cred ca, de fapt, va fi o forma mascata de ajutorare a tinerilor pedelaci! Sau, in cel mai fericit caz, de a atrage noi aderenti catre aceasta sinistra cloaca plescaro-oportunista!

 

"si marmota invelea...uite asa >< ciocolata"

vad ca otv si ciobotaru a intrat bine de tot in "instalatia" PDL-ista. acum am inteles cui se adresa isarescu cand vorbea de populism...

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor