7 din 10 romani raman fideli brandului care a gresit fata de ei - studiu

Vineri, 15 Septembrie 2017, ora 13:40
4653 citiri
7 din 10 romani raman fideli brandului care a gresit fata de ei - studiu
Foto: Arhiva Pixabay

Sapte din zece romani sunt deschisi sa cumpere, in continuare, produsele companiilor care gresesc fata de ei, atat timp cat acestea incearca sa-si repare greseala. 19% dintre consumatori considera ca brandurile din Romania sunt sincere, arata rezultatele unui studiu de specialitate, dat joi publicitatii.

Cinci din zece consumatori sunt de parere ca o companie se poate revansa fata de ei daca isi cere scuze si ii surprinde cu ceva placut, arata studiul iSense Solutions. Totodata, cred cei intervievati, alte modalitati prin care brandurile isi pot repara greseala fata de clientii lor sunt fie sa raspunda prompt (30%), fie sa isi ceara pur si simplu scuze (14%).

La nivel general, insa, din punct de vedere al onestitatii, doar 19% dintre consumatori considera ca brandurile din Romania sunt sincere.

In acelasi context al reactiei fata de o serie de atitudini, 90% dintre cei chestionati prefera persoanele care au anumite defecte pe care le recunosc, in detrimentul celor perfecte sau care sunt in cautarea perfectiunii.

In ceea ce priveste persoanele publice, sapte din zece respondenti sunt de parere ca acestea nu ar trebui sa incerce sa para perfecte, ci sa arate realitatea exact asa cum este.

In schimb, trei din zece respondenti considera ca persoanele publice trebuie sa promoveze partea lor buna, pentru a fi exemple de urmat.

Studiul a fost realizat online de compania iSense Solutions pe un esantion de 1.051 de respondenti din mediul urban, membri ai Panelului ResearchRomania.ro.

Datele sunt reprezentative pentru persoanele cu varsta cuprinsa intre 16 si 65 de ani din mediul urban din Romania, iar marja de eroare este de +/-3,02% la un nivel de incredere de 95%.

Citeste si Studiu UE: articolele contrafacute, benefice pentru consumatori

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#consumatori romani fideli brand, #consumatori romani loiali brand, #consumatori Romania caracterirstici studiu, #branduri fidelizare clienti , #branduri