Alte cinci persoane date in judecata in cazul Madoff

Luni, 15 Noiembrie 2010, ora 00:03
1797 citiri
Alte cinci persoane date in judecata in cazul Madoff
Foto: Daylife

Cinci fosti angajati ai lui Bernard Madoff au fost dati in judecata de comisia ce gestioneaza procedeul de faliment al firmei de investitii conduse de fostul om de afaceri, in incercarea de a recupera 70 de milioane de dolari, pe care acestia i-ar fi transferat in mod fraudulos.

Enrica Cotellessa-Pitz, Daniel Bonventre, David Kugel, Annette Bongiorno si Jo Ann Crupi au fost dati in judecata de procurorul din New York Irving Picard, relateaza Bloomberg.

Picard sustine ca cei cinci au primit milioane de dolari din partea lui Madoff, pentru a-l ajuta sa continue fraudele financiare.

Madoff (foto), in varsta de 72 de ani, a fost condamnat la 150 de ani de inchisoare, dupa ce a fost gasit vinovat de organizarea celei mari mari scheme Ponzi din istorie. Potrivit propriilor declaratii, fraudele au atins cifra de 65 de miliarde de dolari. Investitorii spun ca au pierdut aproximativ 20 de miliarde de dolari.

Picard a mai intentat 19 procese unor fosti colaboratori ai lui Madoff, in incercarea de a recupera 15,5 miliarde de dolari. Printre acestia se numara chiar prieteni si membri ai familiei lui Madoff.

Sambata, intr-o licitatie, s-au obtinut 2 milioane de dolari din vanzarea unor obiecte ce i-au apartinut lui Madoff, inclusiv bijuterii, papuci si chiar o pereche de chiloti.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Bernard Madoff, #inculpati caz Madoff, #licitatie Madoff , #stiri afaceri