Brazi de Craciun reciclati in Bucuresti

Vineri, 05 Ianuarie 2018, ora 04:52
4496 citiri
Brazi de Craciun reciclati in Bucuresti
Foto: pixabay

Un lant de magazine din Bucuresti deruleaza un program de reciclare a brazilor de Craciun. Clientii care au cumparat brazi ii pot returna companiei, care le ofera in schimb un voucher.

"Este o posibilitate pe de o parte de a recicla lemnul, pe de alta parte nu se mai arunca de catre consumatorul casnic ca sa zic asa in fata blocului sau la ghena", declara Delia Vladucu, reprezentantul magazinului, pentru Digi 24.

Mai departe, dupa ce sunt colectati, brazii ajung la o firma de salubritate, care ii va procesa.

"Ii colectam separat si ii tocam. Dupa ce ii tocam ii valorificam energetic fie la fabricile de ciment, fie la clienti care au centrale capabile sa valorifice energetic aceasta materie", spune Dan Ceausescu, directorul unei firme de salubritate.

Brazii mai pot fi transformati in compost, adica ingrasamant natural pentru gradini si terenuri agricole, mai scrie Digi 24.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#afaceri reciclare , #stiri afaceri