Calea spre o dezvoltare durabila a oraselor din Romania

Miercuri, 14 Octombrie 2015, ora 20:48
2373 citiri
Calea spre o dezvoltare durabila a oraselor din Romania
foto: Freedom House Romania

Evenimentul Smart Cities Romania se va desfasura in perioada 21-22 octombrie 2015, la Universitatea Politehnica din Bucuresti. Festivitatea de deschidere are loc in data de 21 octombrie la ora 9.00, amfiteatrul AN010.

"Proiecte urbane inteligente - Calea spre o dezvoltare durabila a oraselor din Romania" este principala tema prezentata in cadrul unei expozitii, ce va fi insotita de o serie de conferinte si sesiuni de dezbateri. Tehnologiile informatice si de comunicatii utilizate pe scara larga pentru monitorizare, automatizarea serviciilor, optimizarea alocarii resurselor si realizarea de economii- sunt cateva puncte aflate pe agenda dezbaterilor.

Timp de doua zile, evenimentul va reuni reprezentanti ai autoritatilor locale si ai institutiilor nationale de reglementare, precum si specialisti din mediul academic si din mediul privat, astfel incat publicul interesat sa poata beneficia de o viziune completa asupra conceptului "Smart City".

Conceptul "Smart Cities" cuprinde urmatoarele domenii: administratie, energie, constructii, infrastructura, transport, tehnologii informatice, educatie si sanatate. Si, nu in ultimul rand, o data cu extinderea retelelor de Internet si a nivelului de mobilitate, li se adauga inca un element extrem de important - cel de "Smart Citizen", vazut nu ca un simplu emitator si consumator de date si de servicii si produse, ci ca un participant activ la constructia "Oraselor inteligente".

Mai multe detalii despre programul evenimentului pe site-ul romaniasmartcities.ro.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#dezvoltare durabila orase Romania, #eveniment dezvoltare orase Romania , #stiri afaceri