Ziare.com

Care este noua capitala financiara a lumii: Iata topul oraselor

Miercuri, 19 Martie 2014, ora 14:20

   

Care este noua capitala financiara a lumii: Iata topul oraselor
Orasul New York a detronat Londra in Indexul Centrelor Financiare Mondiale, fapt care ar putea determina o pierdere uriasa pentru mediul de afaceri al capitalei Marii Britanii.

Motivele pentru care Londra a pierdut prima pozitie in Index sunt legate de scandalurile din domeniul bancar, referendumul pentru independenta Scotiei, dar si incertitudinea in ceea ce priveste viitorul Marii Britanii in Uniunea Europeana, noteaza London Loves Business.

"Aceasta pierdere ar putea fi semnificativa. Londra are nevoie de o buna reputatie, demna de un oras in care toata lumea poate sa faca afaceri cu costuri reduse, un oras in care toti sa fie tratati in mod egal", a declarat Michael Mainelli, presedintele grupului Z/Yen, care editeaza acest clasament.

Primele 10 pozitii sunt ocupate dupa cum urmeaza:

1. New York
2. Londra

3. Hong Kong
4. Singapore
5. Zurich
6. Tokyo
7. Seul
8. Boston
9. Geneva
10. San FranciscoIndexul Centrelor Financiare Mondiale se publica la fiecare sase luni si este considerat un reper in lumea afacerilor. In realizarea clasamentului se tine cont de urmatorii indici: populatie, mediul financiar si accesul pe piete, infrastructura si competitivitate.

Bucurestiul nu se numara printre cele 80 de centre financiare luate in calcul in acest top, spre deosbire de capitala Ungariei, Budapesta, oras care a si urcat 3 pozitii, pana pe locul 74, fata de clasamentul precedent.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2707 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Care este noua capitala financiara a lumii ??

Las Fierbinti

 

In fanteziile cocalarilor

;-)Platforma pentru solutionarea online a litigiilor