Doar 60% din plajele litoralului romanesc au fost inchiriate

Marti, 18 Mai 2010, ora 22:20
1603 citiri
Doar 60% din plajele litoralului romanesc au fost inchiriate

Doar 60 la suta din suprafata plajelor litoralului romanesc a fost inchiriata in urma celor doua licitatii organizate de Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral, iar cele care nu au fost deja inchiriate vor ramane sa fie administrate de ABADL.

La cele doua etape ale licitatiei, organizate la sfarsitul lunii aprilie si la jumatatea lunii mai, au fost oferite 172 de sectoare de plaja, fiind castigate insa doar 66, dintre care 29 in prima etapa, informeaza Mediafax.

La aceste suprafete se mai adauga 21 de contracte incheiate in perioada 2006 - 2008 pe o durata de zece ani, respectiv alte patru contracte preluate de la Primaria Mangalia, incheiate anterior trecerii plajelor catre Administratia Bazinala.

Sectoarele de plaja care nu au fost inchiriate vor ramane in administrarea ABADL. Agentii economici care au castigat sectoare de plaja au posibilitatea sa le administreze pana in 15 octombrie.

De asemenea, operatorii de plaja trebuie sa nu impiedice, in niciun fel, accesul pe plaja si sa nu perceapa taxe de acces, sa nu subinchirieze si sa nu cesioneze sectorul de plaja, sa nu execute constructii si dotari ilegale pe suprafata inchiriata si sa nu desfasoare alte activitati care sa modifice calitatea si cantitatea fasiei de plaja sau care pot afecta mediul natural si sa lase libera cel putin 30 la suta din suprafata inchiriata, pentru ca turistii sa-si poata aseza propriile accesorii de plaja.

De asemenea ei vor intretine si vor igieniza zilnic suprafata de plaja si o vor dota cu recipiente adecvate pentru colectarea selectiva a deseurilor si vor participa la pastrarea ordinii publice pe plaja, in colaborare cu organele abilitate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Hackerii din gruparea Sandworm, legată de spionajul rus, sunt pe cale să devină o amenințare la nivel mondial
Hackerii din gruparea Sandworm, legată de spionajul rus, sunt pe cale să devină o amenințare la nivel mondial
O filială a gigantului american Google, Mandiant, avertizează joi, 18 aprilie, într-un raport, cu privire la activităţi ale unei grupări de hackeri cu legături cu spionajul rus, Sandworm,...
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare a imaginilor: JPEGli
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare a imaginilor: JPEGli
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare pentru imagini, denumită JPEGli, care promite să revoluționeze modul în care fotografiile sunt afișate și gestionate pe internet....
#inchiriere plaja litoral romanesc, #licitatie agenti economici , #stiri afaceri