Femeile manager, cheia succesului in afaceri

Luni, 04 Octombrie 2010, ora 19:28
2348 citiri
Femeile manager, cheia succesului in afaceri
Foto: DegreeWorld

Care este reteta succesului intr-o companie? Studiile arata ca o femeie intr-o functie de decizie este ingredientul cheie pentru o afacere de succes.

Cei mai inteligenti manageri si angajati nu garanteaza succesul intr-o sedinta, daca in grup nu exista persoane care vorbesc pe rand si au o intalta sensibilitate sociala, adica femei, arata o cercetare realizat la universitatea Carnegie Mellon, din Pittsburgh, citata de LiveScience.

Am fi evitat criza daca erau femeile la conducere?

Studiul realizat pe 699 de persoane arata ca, in cazul grupurilor care au anumite sarcini de indeplinit, cele mai bune rezultate le au nu grupurile cu cei mai inteligenti membri, ci grupurile care includ si femei. In parte, rezultatele sunt mai bune pentru ca femeile tind sa aiba o sensibilitate sociala mai mare si o capacitate mai buna de a determina starea de spirit si gandurile altor persoane.

Femeile manager salveaza companiile de criza economica

Studiul asupra inteligentei colective nu face decat sa confirme rezultatele altor cercetari. Un studiu realizat in 2009 a aratat ca, in 2008, firmele listate la bursa din Franta in care managementul era predominant feminin a avut pierderi mult mai reduse decat cele conduse de barbati.

La singura companie mare care a avut castiguri in acel an pe bursa, peste jumatate dintre manageri erau femei, ori in cazul companiilor cu mai multi barbati in functii de conducere, pierderile au sarit de 40%.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#femei manager, #femei afaceri , #stiri afaceri