Guerilla Small Business - un eveniment pentru tinerii care vor sa inceapa o afacere de succes

Marti, 14 Mai 2013, ora 16:14
1490 citiri
Guerilla Small Business - un eveniment pentru tinerii care vor sa inceapa o afacere de succes
Foto:studentie.ro

Romanian Business Accelerator organizeaza joi, 16 mai, in Aula Mare a Academiei de Studii Economice, Guerilla Small Business, un eveniment dedicat tinerilor care vor sa isi inceapa o afacere de succes.

Potrivit organizatorilor, la Guerilla Small Business si-au anuntat participarea peste 20 de antreprenori cu mare experienta, iar ceea ce urmaresc acum este ceea ce americanii numesc: "last action call", adica o invitatie la actiune si implicare adresata tuturor antreprenorilor.

Primul argument al organizatorilor, unul subiectiv: sprijinirea tinerilor care au idei mari, dar au, momentan, resurse reduse de experienta, de perspectiva si de bani. Acesti tineri au nevoie de sfaturi pertinente si de experienta celor care au deja succes. Aceste sfaturi nu se gasesc in carti, ci pot fi obtinute doar printr-un dialog deschis cu acei oameni de afaceri care s-au confruntat deja cu problemele tipice care nu sunt prezentate in teorie.

Al doilea argument este unul pragmatic si tine de necesitatea de a gasi platforme comune pentru a avea un mesaj legat de prioritatile economice ale Romaniei. Indiferenta administratiilor guvernamentale a produs un inceput de organizare a mediului de business: oamenii de afaceri se asociaza pe platforme civice pentru a-si promova interesele si pentru a-si face cunoscute oportunitati.

Este vorba, in consecinta, nu doar despre un start-up pentru tineri, ci si de un start-up pentru oamenii de afaceri care trebuie sa se asocieze pe astfel de platforme civice, cum este si Romanian Business Accelerator. "Mediul de business nu face greva si nu iese in strada in fata guvernului. Solutiile pe care le avem este sa ne organizam si sa ne sustinem cu o voce unitara care sa repete problemele existente pana cand guvernarea, oricare ar fi, se satura sa auda si face ceva", conchid organizatorii.

Cei interesati de eveniment sunt rugati sa intre pe eventbrite.com

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#tineri afaceri succes, #Guerilla Small Business, #Romanian Business Accelerator , #stiri afaceri