Guvernul a micsorat ajutorul pentru Ford - vezi cat primesc americanii

Marti, 13 Martie 2012, ora 20:02
1217 citiri
Guvernul a micsorat ajutorul pentru Ford - vezi cat primesc americanii

Guvernul a modificat, marti, ajutorul de stat pentru compania Ford, urmand ca aceasta sa primeasca mai putini bani, dar si sa produca mai putine masini, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, la briefingul de presa sustinut la Palatul Victoria.

"Potrivit ordonantei de urgenta adoptata de Executiv, ajutorul de stat pentru compania Ford e de 75 de milioane de euro, din care 38 de milioane de euro pentru proiectul de investitii destinat producerii de automobile si 37 de milioane de euro pentru proiectul de investitii destinat producerii de motoare.

Compania Ford se angajeaza la un proiect de investitii destinat producerii de automobile in suma totala de 618,14 milioane de euro si la un proiect de investitii destinat producerii de motoare de 250,95 milioane de euro", se arata intr-un comunicat de presa remis Ziare.com de Guverm.

De asemenea, intre 1 ianuarie 2013 si 31 decembrie 2017 compania Ford va realiza o productie de automobile de 810.000 de unitati si o productie de motoare de 1, 5 milioane de unitati, se mai arata in comunicat.

Mai putin, apoi iar mai putin

Romania a fost nevoita sa plafoneze la 143 de milioane de euro ajutorul de stat pe care putea sa-l acorde Ford, din cauza interventiei Comisiei Europene, care a considera ca Guvernul acordase companiei ajutoare ilegale in valoare de 27,5 milioane de euro.

Chiar si asa, Ford a considerat ca s-au modificat conditiile contractului si ca, din cauza crizei, si contextul s-a schimbat, astfel incat a cerut renegocierea, urmand sa primeasca mai putini bani decat cele 143 de milioane, dar sa si produca mai putine masini,

"Pe parcursul derularii contractului, Ford Motor Company a constatat modificarea semnificativa a elementelor avute in vedere la privatizare, atat din punctul de vedere al conditiilor de piata, la nivel mondial cat si la nivel national, implicand dupa o reanalizare a climatului economic, luarea unor masuri de restructurare a planului de afaceri initial. Din aceste considerente, in contextul crizei economice si financiare globale, care a afectat dramatic economiile din tarile cele mai dezvoltate, cu efecte semnificative pe piata producatorilor din industria auto din intreaga lume, Ford a solicitat reanalizarea unor clauze din contractul de vanzare-cumparare de actiuni", se arata in documentul aprobat de Guvern, conform realitatea.net.

Pe baza noilor elemente de piata, a analizei privind situatia competitorilor si a constatarii unor intarzieri din motive obiective in derularea procesului de restructurare a celor trei companii controlate direct sau indirect, Ford a negociat cu comisia guvernamentala incheierea unui act aditional, care prevede simplificarea procesului de restructurare, prelungirea pana la 31 decembrie 2012 a termenelor de realizare a obligatiilor post-privatizare asumate de cumparator prin contract si simplificarea procedurii de eliberare a garantiilor pentru executarea investitiilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#ajutor stat Ford, #ajutor Guvern Ford , #stiri afaceri