Marile firme trimit in Romania doar rebuturi - vezi cum difera calitatea de o tara la alta

Joi, 14 Aprilie 2011, ora 21:39
9850 citiri
Marile firme trimit in Romania doar rebuturi - vezi cum difera calitatea de o tara la alta

Multinationale ce activeaza pe piata produselor alimentare si de racoritoare au produse diferite pentru fiecare piata, releva o analiza realizata de Asociatia Consumatorilor din Slovacia. Astfel, produse ale aceluiasi brand testate in mai multe tari au calitati diferite, cele din noile state UE fiind de calitate mai slaba.

Au fost luate ca barometru 8 tari ale UE, Germania, Austria, Cehia, Polonia, Slovacia, Ungaria, Romania si Bulgaria, si mai multe produse, printre care Coca Cola, ciocolata Milka, piper negru si rosu de la Kotanyi, cafea instant Nescafe Gold, boabe de cafea Jacobs Kronung si cafea Tchibo Espresso. Toate au fost testate in laboratoare acreditate, relateaza agentia Novinite.

S-a descoperit ca desi piperul Kotanyi destinat tuturor pietelor era ambalat intr-o singura fabrica, continutul pachetelor diferea in functie de locatie. Concret, piperul rosu destinat pietei bulgare nu continea decat 108,9 grame de extract de piper rosu la kilogram, in timp ce acela cumparat din Austria continea 140 de grame la kilogram, iar boabele erau sparte sau imperfecte, comparativ cu cele aflate in pachetele destinate altor piete. In plus, tot in Bulgaria piperul avea cu mult mai multi aditivi.

In cazul produsului Coca Cola, testele au aratat ca bauturile de acest tip comercializate in Slovacia, Ungaria, Bulgaria si Romania contineau izoglucoza de porumb, care este cu mult mai ieftina decat zaharul traditional (zaharoza) folosit pentru bautura din Germania, Austria, Polonia si Republica Ceha.

Reprezentantii Coca Cola au declarat ca intr-adevar se folosesc diferite tipuri de indulcitor in unele tari, dar ca produsul are la baza reteta de 125 de ani si aspectul mentionat nu influenteaza calitatea produsului. In plus, acestia au mai spus ca izoglucoza de porumb este folosita si in SUA.

Si reteta pentru Nescafe variaza in functie de preferintele consumatorului, ce difera de la o piata la alta, a explicat un responsabil din partea companiei Nestle.

Reprezentantii Comisiei Europene din Slovacia, care a finantat ancheta, au declarat ca cei de la Bruxelles vor trebui sa decida ce vor face cu aceste rezultate.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Coca Cola diferita tara, #acelasi brand calitate diferita, #produse calitate inferioara estul Europei , #stiri afaceri