Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Milionarul care s-a "pensionat" la 27 de ani, dar s-a intors la munca dupa trei saptamani

Duminica, 03 Mai 2015, ora 16:09
13070 citiri
Milionarul care s-a "pensionat" la 27 de ani, dar s-a intors la munca dupa trei saptamani
Foto: Business Insider/Jon Carder

Jon Carder, care si-a vandut afacerea pentru 10 milioane de dolari la 27 de ani, retragandu-se, a luat prin surprindere pe toata lumea, intorcandu-se la munca dupa doar trei saptamani. Si mai neasteptata este motivatia din spatele acestei decizii.

Barbatul din California a pus bazele primei companii, BabysHeaven, cand era student. BabysHeaven vindea produse pentru bebelusi. La cateva luni de cand pusese bazele afacerii, cel care studia filosofia si arta s-a retras de la universitate, pentru a se concentra pe afacere. A vandut-o ulterior, la 22 de ani, pentru cateva mii de dolari, si a pus bazele alteia: Client Shop.

Client Shop este o "unealta" online, care ajuta oamenii sa gaseasca cea mai mica rata pentru un imprumut pentru casa, relateaza Business Insider.

Patru ani mai tarziu, mama lui Carder il putea deja vedea pe coperta Fortune Small Business, sub titlul "Jon Carder si-a vandut afacerea, Client Shop, pentru mai bine de 10 milioane de dolari". A fost momentul cand a realizat ca fiul ei chiar facea afaceri. Compania pe care tocmai o vanduse avea peste 100 de angajati, asta la numai 4 ani de la lansare.

Anterior, cand fiul ei venise acasa cu o masina, a crezut ca acesta s-a apucat de vandut droguri.

Pentru Carder, a urmat o perioada in care a calatorit in lume, a facut surf si nu a mai muncit. Barbatul sustine ca a devenit om de afaceri dintr-un singur motiv: sa faca bani. Indata ce a reusit, nu s-a mai simtit motivat sa continue, din moment ce isi atinsese telul. Era vremea sa se bucure de ce acumulase. Zis si facut. In 2006, si-a luat 10 prieteni cu el in vacanta, pentru a face surf in Indonezia.

"Ne-am distrat strasnic si nu puteam fi mai fericit", povesteste el. "Am invatat ca banii pot cumpara fericire, insa e o fericire ce nu apare decat o data", a declarat el.

De 11 ani, un milionar strange gunoiul de pe strada (Video)

Dupa cele doua saptamani in care prietenii au stat cu el in vacanta, acestia au fost nevoiti sa se intoarca la munca. "Aveam 27 de ani atunci si la fel aveau si prietenii mei. Am planuit sa continui cu calatoriile si cu surful in jurul lumii si sa ma intalnesc cu ei, ocazional, pe traseu. Insa planul s-a spulberat repede", continua Carder.

La cateva zile dupa plecarea prietenilor sai, Carder era in Timor, Indonezia, si se plictisea de moarte, dupa cum marturiseste. "Mi-am dat seama atunci ca sa fii antreprenor era stresant si infiorator cateodata, insa aducea implinire sufleteasca, pentru ca noi construiam ceva ce avea un impact pozitiv asupra vietilor oamenilor", a explicat el.

A fost momentul in care a decis sa revina la afaceri - dupa doar trei saptamani -, terminand cu "pensia". "Am inteles ca a fi fericit - si antreprenor - nu mai tinea de bani. Era vorba despre impact", a explicat Carder.

A pus bazele unei afaceri in Indonezia, cea de-a treia in cazul sau: MojoPages.com, un loc virtual in care oamenii gaseau instalatori, medici, restaurante, orice aveau nevoie. A urmat o alta afacere, intr-un domeniu complet diferit, iar la ani distanta, Carder afirma: "Dupa 16 de ani eforturi, pot spune ca sunt capabil sa creez ceva cu un impact masiv".

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#milionar pensie 27 ani, #milionar intors munca, #Jon Carder milionar afaceri , #stiri afaceri