Numarul fraudelor, in crestere - studiu KPMG

Joi, 01 Septembrie 2011, ora 19:00
1152 citiri
Numarul fraudelor, in crestere - studiu KPMG
Foto: Arhiva

Cazurile de frauda din Europa Centrala si de Est, inclusiv din Romania, s-au inmultit in ultimii doi ani, potrivit unui studiu realizat de firma de consultanta financiara KPGM.

In Romania, 58 la suta din respondenti au constatat o crestere a numarului de frauda in organizatiile lor, se arata intr-un comunicat al KPMG.

Sectoarele de activitate in care s-a observat cu preponderenta aceasta tendinta sunt vanzarile (64% in CEE, 86% in Romania), achizitiile (41% in CEE, 57% in Romania), gestionarea stocurilor (32% in CEE, 57% in Romania) si administrarea activelor (27% in CEE).

Cele mai multe dintre cazurile de frauda detectate reprezinta in mod traditional tipurile raspandite de frauda in orice intreprindere comerciala, dar este interesant de remarcat ca scurgerea de informatii are un procent foarte ridicat: 45% dintre participantii din Europa Centrala si de Est si (Romania: 43%) au raportat cresteri in cazurile de scurgere de informatii.

"Rezultatele studiului par a sprijini observatiile noastre ca frauda iese mai mult la suprafata in timpul unei recesiuni in comparatie cu perioadele de crestere economica. Atentia sporita acordata de catre organizatii gestionarii riscurilor de frauda in timpul crizei este rezultatul nevoii de a impune controale mai stricte asupra costurilor in conditiile reducerii resurselor disponibile", a declarat Jimmy Helm, partener KPMG si coordonatorul departamentului de Investigare a Fraudelor din Europa Centrala si de Est.

T.B.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#fraude companii, #KPMG frauda , #stiri afaceri