(P) Prima conferinta de Business Diplomacy din Romania, la Bucuresti - concluzii si noutati

Vineri, 01 Aprilie 2016, ora 12:48
2298 citiri
(P) Prima conferinta de Business Diplomacy din Romania, la Bucuresti - concluzii si noutati

Bursa Romana de Afaceri a organizat in premiera nationala, in parteneriat cu ANEIR, pe data de 29 martie la Bucuresti, la Hotel Grand Continental, prima Conferinta de Business Diplomacy din Romania.

Conferinta s-a desfasurat in contextul in care paradigmele de business se schimba des sub influenta factorilor tehnologici, economici, sociali si geopolitici globali, decidentii in afaceri fiind nevoiti sa gaseasca noi metode si tehnici pentru a reusi.

Astfel, companiile trebuie sa isi dezvolte competente interne pentru crearea, cultivarea si managementul relatiilor de nivel inalt cu factori guvernamentali si neguvernamentali influenti si relevanti pentru activitatea companiei.

Organizata sub motto-ul "In secolul XXI daca nu esti diplomat, esti in afara jocului", conferinta de Business Diplomacy s-a adresat managerilor de companii multinationale, antreprenorilor si oamenilor de afaceri, decidentilor din companii, responsabililor cu relatiile internationale din diverse organizatii nationale si internationale, dar si celor interesati de o cariera in domeniul diplomatiei.

Participantii la conferinta au apreciat noutatea si utilitatea conceptului in activitatea lor, incurajand Bursa Romana de Afaceri sa continue dezvoltarea programului Business Diplomacy prin workshopuri si traininguri aplicate pe care acesta le va organiza cu experti internationali cu experienta dovedita in expansiune si deschiderea de noi piete, dar si in identificarea riscurilor geopolitice la care sunt supuse afaceri astazi.

Aceasta este o continuare a activitatii Bursei Romane de Afaceri care prin conexiunile internationale pe care le-a dezvoltat de-a lungul timpului, poate asigura o serie de servicii profesionale companiilor care vor sa faca afaceri internationale.

Cei cinci speakeri care au participat la conferinta sunt Shaun RIORDAN, Valentin PREDA, Sergiu CELAC, Mihai IONESCU si Dumitru MIRON.

Primii doi speakeri, si anume Dl. Shaun RIORDAN si Dl. Valentin PREDA au participat in luna decembrie 2015 tot in calitate de speakeri la prima conferinta internationala de Business Diplomacy, care s-a desfasurat la Zwolle in Olanda.

Participantii au avut parte si de o interventie surpriza, Ambasadorul Romaniei in Australia si Noua Zeelanda, Excelenta Sa Doamna Nineta Barbulescu a intrat live prin skype, si a prezentat modul cum Ambasadorii Romaniei peste hotare sprijina internationalizarea companiilor romanesti.

Elementele de noutate desprinse din Conferinta:

  • Informatii esentiale despre conceptul de Business Diplomacy ca generator de predictibilitate, stabilitate si continuitate a businessului in mediul de afaceri global al secolului XXI.

  • Faptul ca tehnicile exclusiv utilizate pana de curand doar de diplomatii de cariera pentru a rezolva si negocia probleme de stat sunt astazi folosite de oameni de afaceri de succes pentru a-si atinge obiectivele si rezolva problemele.

  • Provocarile la care sunt supuse afacerile internationale vazute din perspectiva mixta a diplomatului in afaceri.

  • Sugestii despre necesitatea dezvoltarii abilitatilor de a identifica, cultiva si intretine relatii cu persoane cheie din mediile relevante, pentru a penetra si dezvolta noi piete internationale.

  • Strategii despre cum sa stabilesti conexiuni cu diferiti actori globali.

  • Informatii despre Networking Geostrategic, constructia de coalitii internationale, retele de influenta (acolo unde este permis) si informare - instrumente utilizate pentru deschiderea de noi piete si stabilirea unor mecanisme de protectie a afacerii.

"Business Diplomacy este un instrument la fel de important pentru o companie cu viziune internationala aflata in expansiune, cat si pentru o companie locala interesata de supravietuire", a spus Valentin PREDA, presedintele Bursei Romane de Afaceri.

BURSA ROMANA DE AFACERI este prima si cea mai complexa platforma de intermediere si consultanta in afaceri din Romania cu acces la piata internationala, parteneri de afaceri, investitori straini, oportunitati de afaceri, care faciliteaza internationalizarea companiilor romanesti, investitiile private de capital, realizarea de parteneriate de afaceri, joint-ventures in tara si in strainatate, dezvoltarea si/sau restructurarea afacerilor, vanzarea si cumpararea de afaceri la cheie. Noi conectam oamenii de afaceri si companiile la noi piete de desfacere, parteneri si oportunitati de afaceri. Pentru informatii suplimentare referitoare la eveniment, ne puteti contacta la office@rbe.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#Business Diplomacy Bucuresti, #Business Diplomacy 2016, #Bursa Romana Afaceri , #stiri afaceri