Romanii au umor? Ia-ti mireasa ziua buna, Lady in Bucatarie, Sezi Bland sau Hai cu tata - firme care au aplicat la Start-up Nation

Marti, 18 Iulie 2017, ora 20:08
5548 citiri
Romanii au umor? Ia-ti mireasa ziua buna, Lady in Bucatarie, Sezi Bland sau Hai cu tata - firme care au aplicat la Start-up Nation
Foto: Arhiva Ziare.com

Programul Start-up Nation s-a incheiat, vineri, dupa 30 de zile pe care antreprenorii le-au avut la dispozitie pentru inregistrarea online a proiectelor de investitii. Aproape 20.000 de cereri de finantare au fost depuse, in speranta ca vor primi ajutorul financiar nerambursabil de pana la 200.000 de lei. Printre acestea se afla firme cu nume care de care mai creative: Ia-ti mireasa ziua buna, Lady in Bucatarie, Sezi Bland sau Hai cu tata.

Iar lista e mult mai lunga decat ai crede, dupa cum se poate vedea pe site-ul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat (MMACA). Isi incearca norocul pentru banii pusi la bataie de stat Dragoste Dulce, Inimioara Dulce, Hello Darling SRL, Hai La Munca SRL, Facem Dregem SRL, Atat s-a putut - AA SRL, Copil Norocos SRL, Obrajori Fericiti SRL sau Man with a Plan SRL-D.

La fel Bubu International SRL, Urzeala Prajiturilor SRL, Tamplarii anonimi SRL, Winter is Coming SRL, La pompieri Car Wash SRL-D, Oleaca noi SRL, Miracol Ardelean SRL, Food Porn SRL, Iubitica 77 SRL sau Spoon Me Right SRL.

Nici animalele nu au ratat sa fie sursa de inspiratie pentru antreprenori in goana lor de a-si boteza firmele: Caprita Vesela SRL, Motanul Fabulos SRL, Ursuletul Pofticios SRL-D.

In cazul unora dintre numele alese e greu de gasit sursa de inspiratie: Saliva Pan SRL, Bibi Spontan SRL. In cazul altora, e greu de precizat obiectul de activitate al firmelor: Ingerul Intunecat SRL, Ca la Bica Acasa SRL, Sa Uitam de Carte SRL.

Merita mentionate si firmele Milion Dolar Artist SRL, Pixelul Verde SRL, Setea e buna SRL sau Pofta are Prioritate SRL.

Initiativa Start-up Nation a strarnit un interes peste asteptari, demonstrat si de numarul extrem de mare al participantilor care au aplicat in ultima zi a sesiunii de primire a proiectelor. Astfel, doar in ziua de vineri au fost depuse aproape 6.000 de cereri de finanatare.

Conform primelor evaluari efectuate de catre MMACA, mai mult de jumatate dintre solicitantii de finantare sunt tineri pana in 35 de ani, in proportii relativ egale femei-barbati.

Bugetul alocat acestei scheme de minimis pentru anul bugetar 2017 este de 1.713.798.000 le. Din bugetul alocat acestei etape din Start-Up Nation ar putea fi finantate 8.653 de planuri de afaceri, echivalentul crearii a 20.956 de noi locuri de munca. Urmatoarea etapa a programului se va derula in 2018, a declarat luni Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer.

Acesta a mai spus ca din totalul proiectelor depuse, 2.926 provin din Bucuresti, iar 2.289 din Cluj. In plus, 270 de planuri de afaceri au fost inregistrate gresit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#nume firme Start up nation, #program Start up Nation, #bani start up nation , #stiri afaceri