Specialistii in domeniul vamal se reunesc la conferinta "Beneficiile certificarii AEO in procesul de vamuire a marfurilor"

Miercuri, 24 Mai 2017, ora 10:38
2130 citiri
Specialistii in domeniul vamal se reunesc la conferinta "Beneficiile certificarii AEO in procesul de vamuire a marfurilor"

Asociatia AEO Forum, Asociatia Operatorilor Economici Autorizati din Romania, Asociatia Comisionarilor in vama - Pro Customs si BusinessMark anunta organizarea conferintei cu tema "Beneficiile certificarii AEO in procesul de vamuire a marfurilor", ce va avea loc la Hotel InterContinental Bucuresti, pe 31 mai 2017.

In cadrul intalnirii se va discuta despre beneficiile financiare ale certificarii AEO in Romania (scutire de la plata TVA in vama la import, reducerea garantiilor si eliminarea lor), beneficiile logistice si operationale ale certificarii AEO in Romania (vamuirea centralizata, notificarea in avans privind controlul fizic, exporturi in afara orelor de program, derogare de la prezentarea marfurilor in vama ca parte din autorizatia de inscriere in Evidentele Declarantului) si certificarea AEO in Romania dupa 1 mai 2016 (noutati si provocari in procesul de autorizare, reevaluarea autorizatiilor in contextul Codului Vamal Unional, monitorizarea - cum sa-ti mentii certificarea AEO).

Mai mult, evenimentul va cuprinde un studiu de caz privind implementarea in practica a procedurii de vamuire centralizata la export si import (mod de functionare si implementare in practica a procedurii).

"Un operator care solicita si depune eforturi pentru a obtine statutul de AEO este important sa fie constient ca trebuie sa detina controlul activitatii sale. Acest control este necesar sa fie mentinut, pentru ca nu este indicat sa fie neglijate procesele ce au loc dupa primirea certificarii. Despre toate acestea, dar si despre beneficiile Operatorilor Economici Autorizati vom discuta alaturi de unii dintre cei mai buni specialisti in domeniul vamal", a declarat Marius Gaita, membru fondator, AEO Forum.

"Un subiect important pe care il vom aborda in cadrul evenimentului se refera la noua facilitate in domeniul vamal. Incepand cu 16 martie, societatile certificate AEO pot declara marfurile centralizat la un singur birou vamal, chiar daca fizic le prezinta la un birou vamal diferit din tara. Acest lucru va contribui la optimizarea costurilor si la un mai bun control al vamuirii acestora", a declarat Mihai Petre, membru fondator, AEO Forum.

"Asociatia Comisionarilor in Vama - PRO Customs a fost infiintata cu scopul de a apara si coordona interesele profesionale ale membrilor si clientilor sai, sprijinind reglementarile legislative, profesionale si vamale la nivel national. Fara comisionari in vama / reprezentanti vamali, probabil o multime de companii mici si mijlocii nu ar putea sa faca afaceri, deoarece nu au cunostintele si profesionalismul de a efectua formalitatile vamale", a declarat Adrian Isar, membru fondator, PRO Customs.

Participantii prezenti au oportunitatea sa se intalneasca cu urmatorii speakeri:

  • MIHAI PETRE, Servicii consultanta vamala, Deloitte Romania; Membru fondator AEO Forum
  • ADRIAN ISAR, Managing Director, ASG Wind; Membru fondator Asociatia Comisionarilor in Vama- Pro Customs
  • MARIUS GAITA, Expert Operatiuni Vamale, Euroccoper; Membru fondator AEO Forum
  • DANIELA NEAGOE, Servicii consultanta vamala, Deloitte Romania
  • COSMIN DINCA, Servicii consultanta vamala, Deloitte Romania
  • Reprezentant Directia Generala a Vamilor, serviciul AEO

Conferinta "Beneficiile certificarii AEO in procesul de vamuire a marfurilor" se adreseaza directorilor generali, financiari, logistica, comerciali, import-export.

Evenimentul este organizat de AEO Forum, PRO CUSTOMS si BusinessMark. Partenerii media ai conferintei sunt: RBTransport, Ziare.com, Business24, Jurnalul de Afaceri, Transilvania Business, Plan de afacere, Promo Afaceri, NewMoney, SaptamanaFinanciara, Energynomics, 1asig.ro, Finzoom, Calendar Evenimente, Legal Marketing, Debizz, Global Manager, Antreprenorinromania, Bucuresteni.ro, Avocatura, Chalbert, MediaRabbit, PRBox, Rbeconnect, Gazetadestiri, Economiaonline, Vox Capital, Revista Valoarea, Administratie.ro, Roportal, MLM News.

Inscrierea la eveniment se face prin completarea formularului de inregistrare, disponibil pe site-ul BusinessMark si trimiterea acestuia la office@business-mark.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#comisionariat vamal, #operatori economici autorizati , #stiri afaceri