Televiziune HD prin satelit si cablu de la RCS&RDS si Romtelecom

Sambata, 29 Mai 2010, ora 13:29
4767 citiri
Televiziune HD prin satelit si cablu de la RCS&RDS si Romtelecom

RCS&RDS si Romtelecom, numarul unu si trei de pe piata locala de servicii TV, vor lansa luna viitoare, cu cateva zile inainte de inceperea Campionatului Mondial de fotbal din Africa de Sud, servicii de inalta definitie (HD).

Anunturile au fost facute in cadrul conferintei Ziua Comunicatiilor, organizata de compania Agnor High Tech, informeaza Ziarul Financiar.

Romtelecom, numarul trei pe piata de servicii TV, va lansa pe 4 iunie serviciile HD atat pentru clientii prin satelit ai platformei Dolce, cat si pentru clientii abonati la compania sa de cablu TV (NextGen).

Toti clientii de televiziune digitala Romtelecom Dolce se pot abona la pachetul Dolce HD, care contine in acest moment posturile TVR HD, ProTV HD, Sport.ro HD si Discovery Showcase HD la tariful de 4,9 euro, fara TVA, a declarat Ovidiu Ghiman, director executiv strategie si dezvoltarea afacerii al Romtelecom.

Standardul HD asigura imagini de pana la cinci ori mai clare decat transmisiile standard insa clientii trebuie sa detina un televizor HD Ready sau Full HD si un nou echipament de receptie (set top box) pentru a urmari emisiunile HD.

Clientii Romtelecom pot achizitiona echipamentele HD la tarife care incep de la 49 euro, fara TVA.

RCS&RDS, numarul unu pe piata locala TV, va lansa in luna iunie servicii HD, urmand ca abonatii societatii sa vizioneze meciurile Campionatului Mondial de fotbal in acest standard, a declarat Valentin Popoviciu, directorul de dezvoltare al operatorului.

"Initial serviciile HD vor fi oferite clientilor prin cablu TV. Vom anunta in cateva zile pretul pachetelor de programe si al echipamentelor HD", a declarat pentru ZF Valentin Popoviciu. "De asemenea, RCS&RDS va lansa in iunie serviciile preplatite de telefonie mobila si internet", a adaugat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
OMV Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie, arată un comunicat de presă al companiei. Testele sunt parte...
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Ședința de luni din plenul reunit al Parlamentului României, care avea ca obiect numirea noilor membri ai Consiliului Concurenței, a fost una tensionată. Două partide au absentat de la vot,...
#televiziune hd, #RDS RCS televiziune hd, #romtelecom televiziune hd , #stiri afaceri