Unde sunt banii rusilor in lume? Proprietati incredibile pe tot globul

Miercuri, 12 Martie 2014, ora 10:32
7291 citiri
Unde sunt banii rusilor in lume? Proprietati incredibile pe tot globul
Foto: CNN

Rusia risca izolarea economica din partea Occidentului dupa interventia sa din peninsula Crimeea din Ucraina, insa relatiile comerciale complica lucrurile. Interesele Rusiei sunt puternic reprezentate in intreaga lume, unde bogatii rusi detin proprietati importante.

Proprietatile care au fost cumparate de rusi sunt extrem de diversificate, de la echipe de fotbal, precum Chelsea Londra detinuta de oligarhul Roman Abramovici pana la Muzeul Faberge din Germania, al miliardarului Alexander Ivanov, potrivit CNN.

Va prezentam o selectie a acestor proprietati ruse din strainatate, care valoreaza miliarde de dolari.

Sport

A fi proprietarul unei echipe din sport reprezinta probabil unul dintre ultimele simboluri ale bogatasilor din Rusia.

Mikhail Prokhorov, care a realizat miliarde de dolari din sectorul metalelor pretioase, detine echipa de baschet din NBA, Brooklyn Nets, in timp ce echipa Marusia din Formula 1 este detinuta de o companie cu sediul la Moscova.

Oligarhii rusi sustin unele dintre cele mai mari cluburi de fotbal din lume. Magnatul uzbec, nascut in Rusia, Alisher Usmanov este unul dintre actionarii majoritari ai clubului englez Arsenal Londra, in timp ce Roman Abramovici controleaza Chelsea Londra, iar Dmitri Rybolovlev este in spatele clubului francez AS Monaco.

Proprietati

Cei mai bogati rusi investesc in proprietati de lux din intreaga lume. Astfel, fiica lui Rybolovlev a tinut prima pagina a ziarelor dupa ce a cumparat un apartament de lux din Manhattan, in timp ce Roustam Tariko, miliardarul proprietar al Standard Bank si Standard Vodka detine una dintre cele mai scumpe case de la Miami Beach, o proprietate ce valoreaza 25,5 milioane de dolari.

Spatiu

O mare parte din Statia Spatiala Internationala (ISS) apartine Rusiei, ea numindu-se Segmentul orbital rusesc. Odata cu terminarea programului navetelor spatiale americane, astronautii NASA sunt dependenti de navele rusesti pentru a ajunge pe ISS.

Companii tehnologice

Milionarii rusi detin participatii la unele dintre cele mai mari companii din lume, precum Facebook si Twitter. Compania anti-virus Kaspersky Lab fondata de Eugen si Natalia Kaspersky este considerata una dintre cele mai inovatoare firme din lume, operand in aproape 200 de tari.

Arta

Cand miliardarul rus Alexander Ivanov a deschis Muzeul Faberge de la Baden-Baden din Germania, acesta a fost primul muzeu privat cu capital integral rus din afara Rusiei. Colectia cuprinde picturi, vechi capodopere, masini de epoca si chiar fosile de dinozauri.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#banii rusilor intreaga lume, #afaceri bogatii rusi lume, #proprietati oligarhi rusi lume, #miliardari rusi afaceri lume , #stiri afaceri