Brazilia: Ramasitele gasite in Atlantic sunt ale avionului Air France

Marti, 02 Iunie 2009, ora 23:57
5773 citiri
Brazilia: Ramasitele gasite in Atlantic sunt ale avionului Air France

Ministrul brazilian al Apararii, Nelson Jobim, a declarat marti ca nu are "nicio indoiala" ca ramasitele gasite de aviatia braziliana in Atlantic apartin Airbusului 330 al companiei Air France, dar disparut de luni de la pranz.

Jobim a declarat intr-o conferinta de presa sustinuta la Rio de Janerio ca avioanele armatei au detectat in cursul dupa-amiezii, in plin ocean, "o franja de cinci kilometri de fragmente de avion", ceea ce "confirma ca aeronava a cazut in acest loc", arata AFP.

Intrebat daca fragmentele depistate de avioanele militare braziliene sunt cele ale Airbusului 330 al Air France, Jobim a fost categoric: "Sunt cele ale avionului, nu am nicio indoiala".

Potrivit lui Jobim, citat de Associated Press, nu au fost vazute si corpuri omenesti la locul accidentului.

Descoperirea survine la cateva ore dupa ce autoritatile au anuntat ca au gasit un scaun de avion si semne de carburant intr-un loc unde adancimea Oceanului Atlantic ajunge pana la 4.800 de metri.

La bordul avionului se aflau 228 de persoane de mai multe nationalitati, printre care si o romanca. In aeronava se mai aflau 80 de brazilieni, 73 de francezi, 26 de germani, noua italieni, sase americani, doi spanioli, opt maghiari, doi britanici, doi marocani, doi irlandezi, un angolez, un argentinian, un belgian, un norvegian, un polonez, un roman, un suedez, un turc, un filipinez si un elvetian.

Recuperarea cutiei negre si a inregistrarilor din cabina s-ar putea dovedi foarte dificila, din cauza adancimii oceanului.

Fortele aeriene indeamna la precautie

Un purtator de cuvant al Fortelor Aeriene, colonelul Jorge Amaral, a atentionat ca nu s-a gasit inca nicio serie a componentelor avionului sau vreo alta confirmare ca aceste ramasite apartin zborului Air France AF 447.

Aceasta a adaugat ca se continua cautarile, mai ales ca ramasitele gasite sunt foarte putine in raport cu dimensiunea aeronavei.

Pe de alta parte, Amaral a specificat ca nu exista nicio sansa ca printre resturi sa fie vreun supravietuitor.

E.E.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#avion Air France, #ramasite Atlantic, #ministru Aparare Brazilia , #stiri Airbus